≫ 

Dario je bežao od rata iz Hrvatske, a metak ga je pogodio u Srbiji: Užasna nesreća kod Paraćina

Čovek je zadobio prostrelnu ranu, u pitanju je projektil dometa i do 5 kilometara

  • 6
hitna pomoć, kola hitne pomoći, sanitet, ambulantna kola

Foto: Shutterstock

Dario Horvat, 44-godišnji izbeglica iz Hrvatske, nastanjen u Glavici kod Paraćina, operisan je u nedelju u Opštoj bolnici u Paraćinu nakon što je upucan u grudi, u gustišu u blizini auto-puta, gde je sekao drva. Zadobio je tešku telesnu povredu, operacija je trajala oko tri sata, a potom je prevezen za Beograd.

Kako saznaje "Blic", verovatno je ranjen od zalutalog metka. Policija pretražuje teren, a prema informaciji koju su dobili od Nenada Necića, zamenika višeg javnog tužioca, koji je bio na licu mesta, najverovatnije je da se radi o karabinskom zrnu.

- Domet tog zrna je do pet kilometara, pa je veliki stepen verovatnoće da je u pitanju nesrećni slučaj. Uzeti su svi tragovi sa lica mesta, a kad se zrno bude našlo na terenu, pošto se radi o prostrelnoj rani, imaćemo više podataka. Prava je sreća da je čovek to preživeo - rekao Necić, dodavši da se karabin koristi za lov na krupniju divljač i ima veliki domet.

Od meštana Glavice saznaje se da je Darko Horvat u nedelju oko 11 sati izašao iz kuće i krenuo da seče drva, pošto od tog posla izdržava nezaposlenu suprugu i petogodišnju ćerku, kao i njeno dete iz prethodnog braka. Kad je iznenada upucan, ostao je pri svesti i uspeo da mobilnim telefonom pozove svog prijatelja, koji je odmah alarmirao policiju i hitnu pomoć.

- Šokirao sam se kad mi je zazvonio mobilni i samo je rekao: "Upucaše me". Prosto je neverovatno da je tako nešto moglo da se desi. Bio sam u bolnici, najvažnije je da je operisan i da je u stabilnom stanju. On je izuzetno dobar čovek - priča Darkov komšija, u neverici zbog nesreće koja je snašla ovu porodicu.

Meštani Glavice kažu da je radio celog dana da bi finansijski nekako obezbedio porodicu. Uglavnom je sekao drva, najčešće uslužno. Za drva je često znao da ide i u planinu, a bavio se pomalo i povrtarstvom, uzgajali su kornišone. Niko od meštana sa kojima smo razgovarali ne veruje da bi neko mogao da pokuša namerno da ubije njihovog sugrađanina.

U kući upucanog čoveka supruge nije bilo. Novinari su zatekli samo ženu koja je čuvala decu i nije želela da razgovara. Inače, kao izbeglica iz Hrvatske, Dario je uspeo tek pre nekoliko godina da reši stambeno pitanje preko regionalnog projekta za stambeno zbrinjavanje izbeglih, te im je kupljena seoska kuća, sa okućnicom.

Direktor Opšte bolnice u Paraćinu, dr Saša Bacić, rekao je da je "ulazna rana bila pored grudne kosti desno, a izlazna lateralno desno".

- Stabilizovali smo krvarenje, postavili drenove u grudnom košu i trbuhu, ušili dijafragmu, tako da smo ga bez krvarenja i potpuno stabilnog uputili u Urgentni centar u Beogradu. Ipak, u pitanju je teška telesna povreda opasna po život - rekao je dr Bacić.

Video: Snimak sa lica mesta: Pucnjava u Novom Pazaru, ima ranjenih, a napadači u bekstvu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA