Učenica napala nastavnicu zbog zadataka na kontrolnom? Devojčica je kandidat za đaka generacije

Direktorka škole Vesna Đuričić nije bila raspoložena za razgovor

  • 16
Škola korona virus, koronavirus, kovid, učionice, učionica, maska Foto: Tanjug/AP

Četrnaestogodišnja učenica Osnovne škole "Đorđe Jovanović" u Selevcu kod Smederevske Palanke napala je u ponedeljak i posekla nožem po glavi O. R, svoju nastavnicu matematike. Devojčica, inače odličan đak, navodno se naljutila na nastavnicu zbog zadataka na kontrolnom testu, pišu Novosti.

Neverovatan incident dogodio se tokom prepodnevne smene kada je učenica osmog razreda u holu škole ubola nastavnicu, nanevši joj, srećom, samo lakše povrede. Nastavnica je zadobila posekotinu na glavi i ukazana joj je pomoć u bolnici, nakon čega je puštena na kućno lečenje.

Navodno, nikoga u holu škole nije bilo kada je učenica iznenada nasrnula na nastavnicu. Kako saznaju mediji, O. R. se nije nadala napadu, jer nije bila okrenuta licem ka devojčici. U to vreme, osmakinja nije ni imala čas matematike.

Devojčica je pobegla kući gde je navodno pronađeno i oružje kojim je napala matematičarku. Obe su dale izjavu policiji, a u školu su pozvani i prosvetni inspektori.

Kako saznajemo, devojčica je odličan đak selevačke škole, ima sve petice i nikada do sada nije napravila ni sličan problem. Škola u ponedeljak nije radila u popodnevnoj smeni, tako da nije bilo moguće saznati druge detalje. Direktorka škole Vesna Đuričić nije bila raspoložena za razgovor, samo je kratko rekla da ne želi da komentariše slučaj i prekinula vezu.

Meštani Selevca u ponedeljak nisu mogli da govore o ovom slučaju, jer niko sa kim su mediji pričali nije čuo šta se desilo. U školi su, kako se nezanično saznaje, svi šokirani ovim događajem.

- Devojčica je izuzetan učenik, kandidat za đaka generacije, uzorno dete iz dobre porodice. Nikada nije napravila nijedan problem. Roditelji su, takođe, zaposleni u prosveti. Otac je nastavnik likovnog u istoj školi, a majka defektolog, ali u drugom mestu. Niko ne može da poveruje šta se desilo - kaže sagovornik koji je želeo anonimnost.

Istraga u redovnom postupku

U Višem javnom tužilaštvu saznaje se da će protiv maloletne učenice biti sprovedena istraga u redovnom postupku i po proceduri koju predviđa zakon kada je reč o maloletnim prestupnicima. O svemu su obavešteni i nadležna Školska uprava i Centar za socijalni rad.

Na predlog Centra za socijalni rad, učenica će biti podvrgnuta ispitivanju na Klinici za neuropsihijatriju za decu i omladinu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milorad

    1. februar 2021 | 22:32

    Na zalost od te devojcice nema nista. Zbog ocene da ubode nastavnicu. Ocena nije sve u zivotu. Imao sam drugaricu vukovac, u gimnaziji se trovala lekovima, i na medecinskom fakultetu, takodje se trovala. Zavrsila je, i radila kao doktorka, i u 35-oj se obesila. Odnela je obe diplome u grob.

  • Šobe

    1. februar 2021 | 22:25

    Kakav je to đak generacije? Toj devojčici je hitno potrebna terapija, psiholog, možda čak i psihijatar nikad nisam mogao da shvatim tu vrstu pritiska kaže đak generacije, mora da ima sve petice, sve savršeno i to je neki psihički poremećaj

  • Snežana

    1. februar 2021 | 23:08

    Stace to sve u malu torbu. Mama i tata prosvetari a dete se malo "iggralo". Nastavnica ce biti kriva sto djaku generacije nije dala PETICU.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA