≫ 

Sekretarica 8 godina potkradala preduzeće u Staroj Pazovi: Prisvojila skoro 35 miliona dinara

Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 sati i ona će, uz krivičnu prijavu, biti privedena nadležnom tužilaštvu

  • 1
Hapšenje, uhapšen, policija, lisice Foto ilustracija: Shutterstock

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su S. B. (53) iz Sremske Кamenice zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo pronevera u obavljanju privredne delatnosti.

Ona je, kako se sumnja, od januara 2011. do novembra 2019. godine, zaposlena kao poslovni sekretar u jednom privrednom društvu iz Stare Pazove, prisvojila oko 34.746.466 dinara, koji su joj bili povereni u radu, i za isti iznos oštetila to preduzeće.

- Osumnjičena se tereti da je u nalozima za prenos novca upisivala fiktivne primaoce-dobavljače, falsifikovala potpis direktora privrednog društva, a potom upisivala novčane iznose i broj svog ličnog računa i neovlašćeno stavljala pečat firme. Falsifikovane naloge potom je, kako se sumnja, dostavljala na naplatu poslovnoj banci - navodi se u saopštenju MUP-a.

Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 sati i ona će, uz krivičnu prijavu, biti privedena nadležnom tužilaštvu.

Video: Hapšenje zbog zloupotrebe službenog položaja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 😄

    3. februar 2021 | 23:42

    Ko bi reko da si se toga setila, mada to je slabo jedna gde sam pre radio je ojadila kompaniju kroz plate nastavila je sebe da placa kao da su svi ljudi koji su odpusteni ili napustili jos uvek na brojnom stanju , gazda samo sto nije umro 😂a inace ima 40 jakih kompanija u korporaciji 🙄 za $ 3 miliona za 10 godina,neko bi se izgubio i pametno ulozio,ali glupaca je sve to spiskala na kocku....🙄 Ti si verovatno trosila na krpice i putovanje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA