≫ 

"Oni nisu navijači, već kriminalci. Ubijali su, mučili": Palo 17 članova grupe, vođa Velja Nevolja

* - Danas je uhapšeno 17 pripadnika organizovane kriminale grupe koje su predvodili Belivuk i Miljković. Sumnjičimo ih osnovano za otmice, ubistva, iznude, dilovanje drogom - rekao je Vulin * Krili su se iza navijačke grupe Partizana * - Odlučni smo da nikada više nikakve kriminalne organizacije koje su slične ili možda jače od Zemunskog klana neće rušiti budućnost naše dece - rekao je načelnik Policijske uprave za Grad Beograd Veselin Milić

  • 86

Povodom noćašnjih hapšenja ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin obratio se javnosti na hitno zakazanoj konferenciji za medije sa saradnicima.

- Sproveli smo opsežnu akciju na suzbijanju kriminala. Odlučni smo da Beograd bude bezbedan grad i da nikada više nikakve kriminalne organizacije koje su slične ili možda jače od Zemunskog klana neće biti te koje će rušiti budućnost naše dece - rekao je na početku konferencije načelnik Policijske uprave za Grad Beograd Veselin Milić.

- Kriminalna grupa koja je jutros razbijena odgovorna je za seriju najmonstruoznijih zločina u poslednjih nekoliko desetina godina. Krili su se iza navijačke grupe Partizana. Oni nisu navijači, već obični kriminalci. Mi ćemo dokazati pojedinačnu ulogu svakog od njih - obratio se zamenik načelnika Uprave kriminalističke policije Ninoslav Cmolić dodajući da je urađen posao planiran mesecima.

Ministar unutrašnjih poslova Vulin rekao je da su iza policije meseci rada.

- Danas je uhapšeno 17 pripadnika organizovane kriminale grupe koje su predvodili Belivuk i Miljković. Sumnjičimo ih osnovano za otmice, ubistva, iznude, dilovanje drogom. Srbija je ozbiljna zemlja, nikad više neće dozvoliti da se u njoj stvori neki novi Zemunski klan - rekao je ministar Vulin.

- Ovo su ljudi koji su ubijali, mučili, otimali, vršili najstrašnija krvična dela, o kojima je prosto teško i govoriti. Predsednik je pre oko 100 dana rekao da će se Srbija obračunati sa organizovanim kriminalom - dodao je ministar Vulin.

- Građani Srbije, verujte u svoju zemlju, policiju, BIA, pravosuđe, u sistem koji vas čuva - kazao je: - Pošto je ovo velika grupa, ne isključujem mogućnost da je bilo još krivičnih dela. Zato pozivamo građane da se obrate svojoj policiji, da bismo mi mogli da pomognemo svakome od vas.

Izjavama za javnost prisustvovali su i direktor Bezbednosno-informativne agencije Bratislav Gašić i načelnik Uprave kriminalističke policije Bogdan Pušić.

Podsetimo, Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, i Marko Miljković uhapšeni su jutros oko 5 sati po nalogu Tužilaštva. Belivuk i Miljković su privedeni pre šest dana na aerodromu u Beogradu, kada su doleteli iz Tivta. Pre toga, saslušani su u Kotoru.

Sumnja se da je Belivuk bio meta planiranog napada koji je osujetila crnogorska policija u Tivtu.

Veljko Belivuk je, kako se navodi, prema operativnim podacima policije osoba bliska “kavačkom” kriminalnom klanu.

Kako je jutros saopštio tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić, u toku noći uhapšeno je i zadržano 17 osoba osumnjičenih za udruživanje radi izvršavanja teških krivičnih dela među kojima su otmice i ubistva.

U toku su pretresi i uviđaji na 30 lokacija, a prema 17 lica doneto je rešenje o zadržavanju i oni će biti sprovedeni Tužiocu za organizovani kriminal.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    4. februar 2021 | 10:40

    Pohapsite i ostale "navijače" pa da posle 25 godina pravi navijači mogu decu da povedu na utakmice.

  • Dusan

    4. februar 2021 | 10:18

    Sve se to znalo odavno...a i zna se za koga radi i ko ga stiti,a i zna se sa kim se slika po utakmicama na svetskom prvenstvu.....nije narod glup....nego to je ono bolje ga pustiti niz vodu postao je suvise opasan

  • Zvrk

    4. februar 2021 | 10:13

    Sad na red stupa sud,pa da vidimo jel.smo zaista jaka drzava i da li smeju da se osude na visegodisnje robije!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA