≫ 

Radovanović i Nicović: Krajnje vreme za obračun sa kriminalom, navijači ozbiljan problem

Zajedničkom akcijom Tužilaštva za organizovani kriminal, MUP-a i BIA-e jutros je uhapšeno 17 osumnjičenih za najteža krivična dela, na čelu sa Veljkom Belivukom i Markom Miljković

  • 5
Policija ispred stadiona Partizana Uhapšeni Veljko Belivuk / Foto: ATA Images

Kriminolog Dobrivoje Radovanović pozdravlja današnju akciju MUP-a, u kojoj je uhapšeno 17 osoba povezanih sa kriminalnim radnjama, te ukazuje da je bilo "krajnje vreme" da država počne da se obračunava sa narko-kriminalom.

Radovanović za Tanjug ističe i da treba sačekati valjano procesuiranje uhapšenih jer bi, kako kaže, samo to demonstriralo odlučnost države da zaista i uđe u potpunu borbu i obračun sa organizovanim kriminalom.

- Kriminal kojim se bave navijačke grupe koje i jesu stvorene da bi obavljale unosne poslove kriminalnog tipa, ne samo prodaju droge nego i mnoge druge, ucene, pljačke, kidnapovanja itd... Sve je to bilo podređeno narko-kriminalu - prokomentarisao je Radovanović i dodao da je narko-kriminal "centralni posao", dok, kako navodi, sve drugo dođe kao "metod organizovanog kriminala".

On kaže da godinama unazad skreće pažnju da su navijačke grupe u početku bile mini-narko kriminalne grupe, a onda su sve više i više jačale, da bi naposletku postale jedni od najjačih kriminalnih klanova za "rasturanje droge".

Kriminolog Dobrivoje Radovanović Dobrivoje Radovanović / Printskrin: TV Happy

Ističe da je i ranije bilo i mnogo većih hapšenja sa po 200-300 ljudi, ali da od toga ništa ozbiljno nije procesuirano.

- Činjenica je da je ovde nalog dao tužilac i to je ohrabrujuće pa ćemo videti šta će biti na suđenju. Ako se to do kraja dovede i lica budu osuđena onda možemo da kažemo da se zaista kreće u borbu i obračun sa organizovanim kriminalom - istakao je Radovanović.

Zajedničkom akcijom Tužilaštva za organizovani kriminal, MUP-a i BIA-e jutros su uhapšena lica osumnjičena za najteža krivična dela, a ministar Vulin poručio da se neće dozvoliti stvaranje "novog Zemunskog klana u Srbiji".

Nicović: Hapšenje "navijača-kriminalaca"- dobar korak države

Advokat Marko Nicović smatra da je jutrošnje hapšenje organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka MUP-a dobar signal koji pokazuje da je država jača od bilo koga, ko misli da na neki način utiče na neke društvene tokove.

- Bilo je krajnje vreme da se država obračuna sa navijačima koji su postali ozbiljan problem ne samo u Srbiji već i za okruženje i u Evropi. Srpski navijači su odlično organizovana grupa koja se bavi svim drugim više nego sportom, koji im služi samo kao fasada ili varka - rekao je Tanjugu Nicović, inače bivši policajac.

KRIMINAL OBRACUN NICOVIC Advokar Marko Nicović / Foto: Tanjug/Rade Prelić

Navijači, kako je dodao, vole sistem u kojem mogu da vladaju preko sile, ucene, droge, rekata i sličnog, na koji način postaju faktor od kojeg država zazire.

- To je pogrešno jer im tako daje veći značaj, omogućuje da se finansijski bogate i onda mogu da utiču na bilo koja društvena zbivanja - naveo je Nicović ističući da je današnja akcija “dobar signal koji pokazuje da je država jača od bilo koga, ko misli da na neki način utiče na neke društvene tokove”.

- Država je pokazala da to ne može i to je dobar znak - zaključio je Nicović i dodao da očekuje da će sada doći do reogranizacije u policiji.

Zajedničkom akcijom Tužilaštva za organizovani kriminal, MUP-a i BIA-e jutros je uhapšeno 17 osumnjičenih za najteža krivična dela, na čelu sa Veljkom Belivukom i Markom Miljković.

Video: Načelnik kriminalističke policije: Kriminalna grupa se krila iz navijačke grupe Partizana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nbgd

    4. februar 2021 | 15:23

    A ultra cop kad ce oni na red,zvezdini navijaci dobrice aaaa

  • Ccc

    4. februar 2021 | 15:13

    To nisu navijaci i ne mesajte prave navijace sa kriminalcima, dilerima i ubicama!! Zna se koji sj kodeksi navijaca!!!

  • Тодорић

    4. februar 2021 | 16:32

    Може ли се наћи евентуална веза са убиством Јелене Марјановић,и са многим нестанцима девојака које су можда продате као бело робље,или чак убијене?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA