Najavljena nova hapšenja: "Nastavlja se istraga delovanja Belivukove grupe, nema zataškavanja"

Ministar unutrašnjih poslova poručio funkcionerima u državnom aparatu da ne misle kako će ih visoka funkcija koja će ih zaštiti od dokaza

  • 16
Aleksandar Vulin Foto: Tanjug/MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da će istraga vezana za delovanje kriminalne grupe koju su organizovali Veljko Belivuk i Marko Miljković biti nastavljena, da će uslediti nova hapšenja i da nijedna informacija u ovom slučaju neće biti zataškana.

- Tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić je pokazao profesionalizam i veliku hrabrost da se na ovaj način suprotstavi narko klanovima. Ministarstvo unutrašnjih poslova i Bezbednosno-informativna agencija bez tužilaštva ne mogu ništa. Ako nemate hrabrog tužioca, koji zna svoj posao, i spremnog, ništa ne možete da uradite - rekao je ministar Vulin za Prvu televiziju.

Ministar je rekao da nema ni najmanju sumnju da će tužilac Nenadić insistirati na tome da Ministarstvo unutrašnjih poslova i Bezbednosno–informativna agencija rasvetle ovaj slučaj do kraja.

Prema njegovim rečima, ova kriminalna grupa je jedna od najsnažnijih, najorganizovanija i najopasnija kriminalna grupa još od „Zemunskog klana“ i sada je razbijena.

- Na nama je da vidimo kako je nastala, zašto, šta je radila , čime se bavila i da ne dozvolimo da se nikada više u Srbiji ne ponovi „Zemunski klan“, a neće ga biti

zahvaljujući ovim institucijama i ljudima - rekao je ministar Vulin.

Ministar je istakao da nijedan podatak iz istrage neće proći a da tužilac ne zna za njega.

- Nema zataškavanja, nema sklanjanja. Pokazalo se da nema zaštićenih, od simboličnih akcija skidanja blinkera do hapšenja najvećih organizovanih kriminalnih grupa. Zaštićenih nema. Nemojte se sukobljavati sa državom, a posebno oni koji su deo državnog aparata, nemojte da mislite da postoji tako visoka funkcija koja će vas zaštititi od dokaza i saznanja da imate veze sa organizovanim kriminalom - poručio je ministar Vulin.

Ministar je istakao da je u ovom slučaju policija sa BIA prikupila dosta dokaza za puno lica, da je značajan broj uhapšen, da će biti još novih hapšenja i da ova istraga ne može da stane dok se sve ne istraži do kraja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    6. februar 2021 | 12:03

    Svaka cast Vuline i tvojoj ekipi u vojsci si radio dobro i sad ovde takofje nastavio!!!!

  • W

    6. februar 2021 | 11:42

    Ima li tetka još para!? Pitam za Nevolju:)

  • Vinca

    6. februar 2021 | 11:53

    I ako nisam pristalica, a ni ljubitelj politike a isto tako i nasih politicara.Moram da priznam da se nas sadasnji Ministar Policije,svaki put unese u ulogu ,to jest funkciju na kojoj je ( da cak nekad deluje i smesno).Ali nadam se da ce se i ovaj put,stvarno naloziti to jest,odgovorno obaviti funkciju na kojoj je.I pohapsiti i raskrinkati koliko toliko,kriminalne organizacije i ljude koji vrse kriminalne radnje po nasoj Srbiji.Da normalni posteni ljudi,ljudi sa svojom porodicom decom,mogu slobodno da setaju Srbijom,bez straha da ce se naci ugrozeni od takvih ljudi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA