≫ 

Uhapšen muškarac koji je zvao kancelariju SNS-a, pretio Vučiću i Vesiću: Uslovno godinu dana zatvora

Priznao je pretnje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, njegovom sinu Danilu i zameniku gradonačelnika Beograda Goranu Vesiću i zaključio sporazum na uslovnu kaznu zatvora sa Trećim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu

  • 36
Policija, hapšenje, lisice Foto-ilustracija: Pixabay

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom, brzom i efikasnom akcijom, uhapsili su M.Z. (42) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

Kako se sumnja, M.Z. je sinoć pozvao kancelariju Srpske napredne stranke, u Ulici Palmira Toljatija i uputio pretnje predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, njegovom sinu Danilu i zameniku gradonačelnika grada Beograda Goranu Vesiću.

Uslovno godinu dana zatvora

Okrivljeni je priznao pretnje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, njegovom sinu Danilu i zameniku gradonačelnika Beograda Goranu Vesiću i zaključio sporazum na uslovnu kaznu zatvora sa Trećim osnovnim javnim tuzilastvom u Beogradu.

Na osnovu sporazuma sud mu je izrekao presudu kojom ga je osudio na jedinstvenu uslovnu kaznu zatvora od godinu dana s rokom provere od četiri godine, potvrđeno je Tanjugu u tužilaštvu.

To znači da se kazna neće izvršiti ukoliko M.Z. u vremenu proveravanja od četiri godine ne učini novo krivično delo, ukazuju iz tužilaštva.

Presuda je pravosnažna.

M.Z. je priznao dva krivična dela ugrožavanje sigurnosti, od kojih se jedno odnosi na predsednika Republike.

Sud mu je utvrdio pojedinačne kazne zatvora od devet meseci i pet meseci, zatim mu je izrekao pomenutu jedinstvenu uslovnu kaznu.

Video: Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost u toku, glavna tema hapšenje Belivuka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milica

    10. februar 2021 | 10:45

    Svako ko smatra da ima pravo da preti javno predsedniku države, mora snositi posledice za svoja dela. Nedopustivo je da se ovako nešto događa u jednoj državi.

  • Darija

    10. februar 2021 | 10:52

    Hvala Bogu da je tako brzo uhapsen i sada nek se zapita sta je uradio i zbog cega...kakav je to nacin bre?!

  • Ivana

    10. februar 2021 | 23:59

    Puna podrška MUP-a da građani shvate ovu pretnju odlično. Srbija se danas cela razvija i gradi, hvala predsedniče na svemu što radi za interes naroda i države.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA