≫ 

Bivši direktor "Infrastruktura železnice" pred sudom negirao optužbe da je primio mito

Jevtiću u martu treba da počne suđenje u postupku u kojem se zajedno sa bivšim državnim sekretarom, sada pomoćnikom ministra Miodragom Poledicom i još četiri optužena, tereti za zloupotrebe sa javnim nabavkama

  • 1
Miroljub Jevtić Printskrin: Youtube/N1

Bivši direktor JP „Infrastruktura železnice" Miroljub Jevtić u potpunosti je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu negirao optužbe da je primio mito u vezi sa poslovima eksproprijacije zemljišta na trasama brzih pruga.

Iznoseći odbranu na početku suđenja, Jevtić je kategorično odbracio kao netačne navode optužnice tužialštva za organizovani kriminal.

Isto je učinio i advokat Vladimir Kostić iz Novog Sad optužen za pomaganje u davanju mita, dok će advokat Zoran Stojanović optužen za isto krivično delo odbranu izneti na sledećem suđenju, 10. marta.

Suđenje je danas bilo razdvojeno odlukom suda prema članu Nadzornog odbora Privrednog društva "Ratko Mitrović" iz Novog Sada Dragoslavu Burzanoviću koji se tereti za davanje mita, pošto je izostao.

Tužilaštvo za organizovani kriminal optužnim predlogom Jevtića tereti da je primio mito od 10.000 evra u vezi sa poslovima eksproprijacije zemljišta na trasama brzih pruga.

Jevtić se tereti da je neosnovano i nepotrebno angažovao advokate na poslovima eksproprijacije zemljišta na trasama brzih pruga, te da se sumnja da su deo uplaćenog novca od JP "Infrastruktura železnice" po osnovu fakturisanih usluga u višemilionskim iznosima, kao mito, preko posrednika, predavali Jevtiću.

Jevtiću u martu treba da počne suđenje u postupku u kojem se zajedno sa bivšim državnim sekretarom, sada pomoćnikom ministra Miodragom Poledicom i još četiri optužena, tereti za zloupotrebe sa javnim nabavkama u vezi sa rekonstrukcijama železničke pruge na Pančevačkom mostu.

Video: Uhapšeni osumnjičeni za primanje i davanje mita

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA