• 59

Hapšenja posle velike korona žurke na Tašu: Čelnicima kluba preti i do tri godine robije

, Telegraf

Oni će u roku od 48 sati biti saslušani u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu, a potom će biti sprovedene dokazne radnje i doneta konačna odluka

  • 59

Po nalogu Prvog osnovnog javnog tužioca u Beogradu, određeno je zadržavanje trojici odgovornih za žurku u klubu "Musk maćine" na beogradskom Tašmajdanu, na kojoj je sinoć zatečeno više od 700 gostiju, i pored mera zabrane rada ugostiteljskih objekata posle 20 časova i masovnih okupljanja.

Zadržavanje do 48 određeno je direktoru G. M, vlasniku L. D. i osnivaču F. A. ovog kluba, u kom roku će biti privedeni na saslušanje u tužilaštvo.

Oni se terete za krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

Za ovo delo predviđena je novčana ili kazna zatvora do tri godine.

Posle saslušanja tužilaštvo će sprovesti dokazne radnje i doneti konačnu odluku o ovom slučaju.

Žurku je otkrila Komunalna milicija u saradnji sa Policijskom upravom za grad Beograd i PS Palilula vršeći kontrolu da li ugostiteljski objekti poštuju mere Vlade odnosno zabranu rada posle 20 časova.

Tužilaštvo, komunalna milicija i policija apeluju da se poštuju mere Vlade i ministarstva zdravlja, koje su donete zbog pandemije, a u suprotnom reagovaće se kao i sinoć.

Tužilaštvo ukazuje da je sve do sinoć u situacijama kada se kratko prekrši mera zabrane rada ili ako je bilo malo više ljudi od dozvoljenog tužilaštvo, te situacije kvalifikovalo kao prekršaj.

- Ova masovna žurka, u toliko sati je nezamislivo, bahato i drsko ponašanje, pa je akcija komunalne milicije i policije i nalog tuzilastva jedino adekvatan - poručuju iz tužilaštva.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jol

    Kako se zovu uhapseni.

  • Slavko

    Sve koji su bili tu (a nadam se da su komunalci upisali sva imena, jer svi treba da "popiju" prijavu), staviti na poseban spisak naših "časnih" građana i kad dobiju kovid, uputiti isključivo na kućno lečenje, bez mogućnosti prijema u bolnicu. Ili, da ipak budemo humani, primiti ih, ali uz plaćanje iz svog džepa bolničkog dana. Dokle radnici i svi oni koji se pridržavaju pravila, moraju da rade bolesni od svih drugih bolesti, dok se ovi prenisioci korone vesele i druže, a posle i leče o trošku nas koji radimo bolesni od pritiska i ko zna čega još ???

  • Gradjanin

    Trebalo bi postovati mere ali na celoj teritoriji srbije.glupo je hvaliti banje,kopaonik a osudjivati isto to u gradovima.ko je ovde lud? Ili isti arsin ili niko nije kriv.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima