≫ 

Ovo je snajperista koji je obučavao Belivuka, Vučić: "Nemam dokaz da sam meta"

Pušten snimak navodnog razgovora Belivuka i izvesnog Nebojše Jankovića, pripadnika MUP

  • 17
Snajperista Printskrin: TV PINK

Večeras je na TV Pink u emisiji "Hit tvit" prikazan snimak na kome se navodno vidi kako se uhapšeni Veljko Belivuk, vođa kriminalne grupe, obučava da koristi snajper.

Na snimku se čuje kako Velja Nevolja razgovara sa izvesnim Nebojšom Jankovićem, koji ga je obučavao kako da koristi snajper. Janković, bivši pripadnik 63. padobranske i čuvar zatvora, navodno je nosio snajper u koferu kao čuvar MUP-a, a zapravo je obučavao Belivuka i druge članove bande rukovanjem tim oružjem.

Povodom prikazanih delova snimka voditeljka emisije tražila je komentar predsednika republike Vučića.

- Čovek se šeta sa snajperom po gradu zato što je neko čekao i pratio kada će da počine teža dela. Bio je pod prismotrom. Ovo nije snajper sa stadiona. Ovaj snajper je pripadao nekom drugom. A ovaj na stadionu je bio posebno sakriven. Država ga ne bi otkrila da nije bilo greške jednog od kriminalaca da se nije pohvalio da jedan nije pronađan - rekao je predsednik dodajući da je drugi snajper na stadionu pronađen u drugom pretresu.

- Ovaj čovek je profesionalac. Ozbiljan je. Što se tiče snajpera, to se koristi za napade na lica do kojih nije lako doći ili do kojih ne možete bez gubitaka naneti štetu. Postoje različite teorije koje sam pročitao u izveštajima koje sam dobijao. Svakako da to nije pripremano za nekog sličnog Šarcu, to bi uradili onako manifestno kao što su uradili u TC "Ušće" - kazao je Vučić.

Na pitanje o komentarima ministra odbrane da je sam predsednik republike bio meta, kazao je da nema dokaza za to.

- Vulin i Bata (Gašić) su brinuli. Nikad nisam nosio pancir. Neću da ga koristim na teritoriji svoje zemlje. Mislim da sam mnogo toga uradio za zemlju, mislim da će mnogo toga ući u istoriju. Ne mogu da lažem i da kažem da sam ja bio meta. Oni su došli do toga analizom sadržaja, ali i činjenicom da se snajper koristi za nekoga čije obezbeđenje može da vam nanese ozbiljne gubitke. Ja ne mogu da garantujem da sam ja bio meta, nemam dokaz za to. Više je nego dovoljno da imate snajpere, da su oni nelegalni i da njima pretite nekom drugom - kazao je.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Borislav

    14. februar 2021 | 21:51

    Sumnja je skoro isto kao i dokaz...

  • Zeljko

    14. februar 2021 | 22:01

    Belivuk je sada uhapšen ali mnogo važnije je sada da budu uhapšeni svi njegovi saučesnici.

  • MarijaM

    15. februar 2021 | 00:54

    Glavni kriminalci su pocesuirani, ali je bitno da se pohapse svi pomagači.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA