Određen pritvor osumnjičenima za pokušaj ubistva advokata Vujoševića

Njima je pritvor određen u trajanju od 30 dana

  • 0
pucnjava, Resavska Printscreen RTS

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu nakon saslušanja osumnjičenih za pokušaj ubistva advokata Marka Vujoševića, doneo je rešenje kojim je I. N. i T. N. određen protvor u trajanju od najduže 30 dana.

Njima je pritvor određen usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi puštanjem na slobodu osumnjičeni mogli ometati postupak uticanjem na svedoke kao i usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom vremenskom periodu mogli ponoviti krivično delo.

- Osumnjičenom I. N. se stavlja na teret da je izvršio krivično delo teško ubistvo u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija - navodi se u saopštenju Višeg suda u Beogradu:

- Osumnjičenom T. N. se stavlja na teret da je izvršio krivično delo teško ubistvo i krivično delo posebni slučajevi falsifikovanja isprave iz člana 356 tačka 5 u vezi sa članom 355 stav 2 u vezi sa stavom 1.

Protiv navedenih rešenja može se izjaviti žalba u roku od 3 dana od dana prijema rešenja, vanraspravnom veću ovog suda.

Sumnja da je N. I. 21. januara u ulazu u zgradu u Resavskoj ulici ispalio više hitaca iz pištolja u pravcu 28-godišnjeg i 40-godišnjeg muškarca, odnosno advokata Vujoševića i Šapurića.

Tom prilikom ranjen je Šapurić, a N. I. je pobegao automobilom u kojem ga je čekao osumnjičeni N. T.

Automobil koji je vozio ima nepripadajuće tablice.

Prilikom pretresa prostorija koje je koristio osumnjičeni N. I. pronađen je pištolj i kao i manja količina narkotika.

Video: Telohranitelj poznatog advokata primio metak u Resavskoj ulici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA