≫ 

Ukinuta presuda Nišliji koji je priznao da je Hrvatu slomio kosti lica: Udario sam ga, nisam pokrao

Na ponovljenom suđenju treba da se utvrdi kako je zaista došlo do napada na Hrvata, te da li ga je tukla jedna ili više osoba, te da se ustanovi da li je i šta mu je ukradeno

  • 0
Tuča, pesnica, napad

Foto-ilustracija: Shutterstock

Apelacioni sud u Nišu ukinuo je presudu kojom je Edijan Hajrić (29) iz ovog grada osuđen na tri i po godine zatvora zbog razbojništva čija je žrtva bio hrvatski državljanin Toni Mabić i naložio prvostepenom sudu da suđenje ponovi.

Na ovaj način usvojena je žalba Hajrićevog advokata Saše Kneževića koji je zatražio da se njegov klijent oslobodi optužbe za razbojništvo ili da mu se izrekne blaža kazna, jer nije dokazano da je Mabiću zaista ukraden sat, nakit i novac u vrednosti od preko milion dinara.

Edijan je priznao da je u noći između 3. i 4. jula 2019. godine sa grupom prijatelja odvezao Tonija do spomen parka Bubanj gde ga je udario pesnicom. Hrvatski državljanin je zadobio teške telesne povrede u vidu preloma desne jagodične, gornjovilične kosti i očne duplje, nagnječenje velikog mozga i brojne krvne podlive i razderotine.

Međutim, negirao je da mu je ukrao sat "Rolex" vrednosti 650.430 dinara, dve zlatne narukvice vredne 108.540 dinara, te 4.300 evra, za šta ga je Toni optužio.

- Tonija poznajem jer sam sa njegovim sinom Kristijanom bio u Italiji. Njegovom krivicom sam u pritvoru proveo izvesno vreme, morao sam da platim i 750 evra sudske troškove. Kad je Toni došao u Niš, javio mi se, pili smo zajedno, a zatim sam pozvao neke prijatelje da nas odvezu na Bubanj. Usput sam ga pitao kada će mi vratiti 750 evra, a on mi je odgovorio da to rešim sa njegovim sinom. To me je isprovociralo, a bio sam pijan pa sam ga udario u glavu kada smo izašli iz kola. On je pao na beton, pa sam se uplašio da nije stradao, zbog čega smo otišli u policiju i kazali da nas je neko napao - objasnio je u sudskom postupku Hajrić i istakao da Tonija nije opljačkao.

Oštećeni nije direktno optužio Edija jer je kazao da je udaren s leđa, pa napadača nije ni video. Međutim, insistirao je da je pokraden.

- Dok sam ležao na zemlji osetio sam da su mi skidali narukvicu i sat, ali se ne sećam kada su mi izvukli novčanik - kazao je Vinkovčanin.

U prilog optužbi da su mu ukradene skupocene stvari, Toni je dostavio snimak na kojem navodno nosi ukradene predmete. Međutim, kako je sud ustanovio, nakit koji se vidi na snimku, ne odgovara opisu stvari koje je on naveo da su mu ukradene.

Tokom ponovljenog suđenja, kako je naveo Apelacioni sud, treba da se utvrdi kako je zaista došlo do napada na Hrvata, te da li ga je tukla jedna ili više osoba, te da se ustanovi da li je i šta mu je ukradeno, kako bi opstala optužba za razbojništvo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA