≫ 

Nišlija koji je sleteo u Nišavu bio mrtav pijan: Vikao da je neplivač, pa tražio da vade BMW iz reke

Zoran A. (30) u organizmu je imao 1.48 promila alkohola, a uzeta mu je krv na analizu da bi se utvrdio pravi stepen alkoholisanosti

  • 17

Nišlija Zoran A. (30), koji je u subotu spasen iz Nišave posle jednočasovne akcije jer je vozilom BMW sleteo u reku, bio je trešten pijan.

- Alkotestiranjem koje je obavljeno nakon što je izvučen iz vode, ustanovljeno je da je u organizmu imao 1.48 promila alkohola. Uzeta mu je krv na analizu da bi se utvrdio pravi stepen alkoholisanosti, jer je prošlo duže vreme od konzumacije alkohola do testiranja, pa je organizam apsorbovao određenu količinu - kažu naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Zoran je bio za volanom automobila BMW lebanskih tablica koji nije njegovo, već vlasništvo jednog čoveka iz okoline ovog mesta. Za sada se ne zna da li je automobil pozajmio ili ga je kupio, ali ga još nije prebacio na svoje ime.

Nišlija je nešto posle 16 sati, krećući se ulicom Sime Matavulja, sleteo vozilom s puta i završio u Nišavi.  Prema svedočenju očevidaca, kretao se veoma brzo za uslove ove uske i blatnjave ulice.

Novinar Telegrafa je stigao na mesto nesreće u vreme kada je Zoran uspeo da izađe iz automobila i popne se na krov. Očigledno uplašeni čovek je dozivao u pomoć, i vikao da je neplivač. Mada je Nišava relativno plitka, pa ni vozilo nije potonulo, matica je izuzetno brza, pa bi čovek zaista bio u životnoj opasnosti, da je pao sa automobila.

Akcija spasavanja trajala sat vremena

Na mesto nesreće, na poziv policije oko 16.30 stigle su vatrogasno spasilačke jedinice i Hitna pomoć i započeta je akcija spasavanja. Međutim, ustanovljeno je da je izvlačenje čoveka na obalu komplikovanije nego što se isprva mislilo.

Najpre mu je dobačen spasilački prsluk a zatim su dvojica spasilaca obezbeđena užetom uspela da mu priđu, ali su procenili da je ovakav pokušaj izvlačenja suviše rizičan pa su zatražili da im se dostavi gumeni čamac. Dok su čekali da plovilo stigne, spasioci ali i brojne Nišlije koje su se okupile na obe obale reke, hrabrile su prestravljenog čoveka.

Kada je čamac stigao, spasioci su se sa Zoranom ukrcali, i za nekoliko sekundi bili na obali. Međutim, rizik za njegovo povređivanje i spasilaca i dalje je postojao, jer su okupljeni ljudi upozoravali da u tom delu priobalja ima stena. Ipak, uprkos svemu, spasilačka akcija se uspešno okončala za nešto više od sat vremena što su okupljeni građani pozdravili aplauzom.

Vozač, mada vidljivo iscrpljen i uznemiren, kada se našao na obali, molio je da mu iz vode izvuku automobil. Policajci su mu kazali da će i to biti, ali da moraju prvo njega da zbrinu.

Hitna pomoć ga je odmah utoplila, ustanovljeno je da nema nikakvih povreda ali je preventivno prebačen do Univerzitetskog Kliničkog centra.

U spasavanje je bilo uključeno i 12 pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica, među kojima i dvojica obučenih za spašavanje na vodi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pista

    21. februar 2021 | 10:37

    Pijan ,kako je uleteo u Nisavu tako je mogao da uleti na trotoar I pobije pesake.

  • zvonko

    21. februar 2021 | 10:37

    Ma ne bre .. bolje da skupimo donaciju da mu kupimo drugi Bmv

  • Ljubiša

    21. februar 2021 | 11:03

    ''Pustite mene, spašavajte BMW, ko sam ja bez ''Bembare''?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA