Carinici u skupom "poršeu" pronašli robu vrednu 20.000 evra: Nema šta nisu pokušali da prošvercuju

Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu na ulazu u zemlju, zelenim kontrolnim prolazom namenjenim putnicima koji nemaju robu za carinjenje, pristigao "porše" danskih registarskih oznaka

  • 3
Carina Horgoš firmirana garderoba zaplena Foto: Uprava carina

Carinici su 20. februara na prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, zaplenili firmiranu robu, čija je vrednost procenjna na oko 20.000 evra.

Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu na ulazu u zemlju, zelenim kontrolnim prolazom namenjenim putnicima koji nemaju robu za carinjenje, pristigao "porše" danskih registarskih oznaka.

Njime su iz Beča ka Beogradu putovali 27-godišnji danski državljanin srpskog porekla i 33-godišnja državljanka Srbije.

Na pitanje da li imaju nešto da prijave carinskoj kontroli i vozač i njegova saputnica su odgovorili odrično, rekavši da sa sobom nose samo lični prtljag.

Međutim, prilikom detaljne kontrole za koju je automobil ipak izdvojen, najpre su u prtljažniku pronađena dva velika kofera, a potom i na zadnjem sedištu dve kutije "krcate" novim firmiranim stvarima robnih marki "luj viton", "dior" i "šanel".

Vrednost torbi, novčanika, patika, cipela, kupaćih kostima, kaiševa, sunčanih i naočara sa dioptrijom procenjena je na oko 20.000 evra, na osnovu originalnih faktura pronađenih u torbi putnice koja se prijavila kao vlasnik neprijavljene robe.

Napominjemo da se prilikom prelaska granice u putničkom prometu mora prijaviti sva novokupljena roba čija vrednost prelazi 100 evra, jer se u suprotnom čini carinski prekršaj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA