Tužni prizori u Zemunu: Despotovi roditelji su i danas izašli na mesto pogibije njihovog sina

- Decu u javnom gradskom saobraćaju niko ne spominje, oni su mali, posebno treba da se vodi računa o njima - ističe Vukašin Mrđić

  • 7
Despot Mrđić Foto: Printskrin RTS

Danas je tri meseca od kako je četvorogodišnji Despot Mrđić tragično stradao na autobuskom stajalištu. Njegovi roditelji i večeras će biti na mestu nesreće u Prvomajskoj ulici. Mali Despot je mnogo veleo da putuje autobusom, ali se njegov život tragično okončao baš na autobuskom stajalištu u Zemunu, pre tačno tri meseca.

Vozač GSP-a je zatvorio vrata na stanici u Prvomajskoj ulici, jer nije video dečaka na stepenicama kako ulazi i prešao preko njega.

- Danas je tačno tri meseca kako je naše dete ubijeno, tako moram reći - počinje razgovor za RTS Despotov tata Vukašin Mrđić.

Apelovao je na sve vozače, pogotovo one u javnom saobraćaju, da jedan pogled u retrovizor nekome znači ceo život.

Okrivljenom vozaču bio je određen pritvor 26. 11. prošle godine, kada je lišen slobode. Pritvor je ukinut 9. decembra na osnovu predloga branioca i na osnovu obaveštenja poštujućeg zamenika javnog tužioca.

Vukašin Mrđić ukazuje da sudski proces još nije pokrenut. Prema njihovim ranijim saznanjima, tehnički pregled, koji se inače sprovodi u ovakvim situacijama, pokazao je da autobus nije bio tehnički ispravan.

Despotovi roditelji, rodbina, njihovi prijatelji i kolege, okupiće se večeras u 18 časova na toj stanici u Zemunu kako bi apelovali da se takve situacije više nikad ne ponove.

Iako slučaj još nije pokrenut, Vukašin kaže da on i supruga imaju vere i nade u naš pravosudni sistem i da će pravda biti zadovoljena.

- Decu u javnom gradskom saobraćaju niko ne spominje, oni su mali, posebno treba da se vodi računa o njima - ističe Vukašin Mrđić.

Porodici Mrđić su podršku dale i mnoge javne ličnosti, glumci i sportosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Најлакше

    24. februar 2021 | 11:20

    Окривити возача, наплаћује карте, и још да пази сву децу и путнике, и још гледа на пут. Па да је супермен, то је немогуће. Ја не могу да замислим да дете од 4 године пустим само у аутобус. Има ли ту кривице родитеља, шта мислите?

  • Milan

    24. februar 2021 | 10:53

    Kriv je vozač autobusa naravno. Nego kakvi su to roditelji da puste dete od 4 godine samo da se vozi sa autobusom.

  • RODJAK

    24. februar 2021 | 20:45

    dete je bilo sa bakom ako se dobro secam sigurno nije isao sam sa 4 g

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA