Četvoročlana grupa uhapšena u Subotici, osumnjičena za pranje novca, brani se sa slobode

Ovu četvorku, uhapsila je policija odeljenja za borbu protiv korupcije i poreska policija u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije, Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu

  • 0
Policija, hapšenje, lisice Foto-ilustracija: Pixabay

Četvoročlanoj grupi osumnjičenoj za pranje novca i poresku utaju, posle saslušanja u novosadskom Posebnom odeljenju za borbu protiv korupcije Višeg javnog tužilaštva, sudija za prethodni postupak nije odredio pritvor.

Iako je tužilaštvo tražilo da se A.K. (48), odgovornom licu firme koja se bavi prodajom aparata za zavarivanje u Subotici, a koja se sumnjiči za poresku utaju i pranje novca i D.K. (50) osumnjičenom za saizvršilaštvo u pranju novca, odredi pritvor, njima je dozvoljeno da se u daljem postupku brane sa slobode, pišu Novosti.

Kako se saznaje, protiv D.K. se u ovom tužilaštvu već vodi postupak zbog sumnje da je počinio isto krivično delo.

Sa slobode će se braniti i M.Đ. (38) i D.Đ. (48), osumnjičeni za pranje novca u saizvršilaštvu, a za njih tužilaštvo, kako se saznaje, nije ni tražilo da im se odredi pritvor.

Ovu četvorku, uhapsila je policija odeljenja za borbu protiv korupcije i poreska policija u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije, Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.

Sumnja se da je A. K. kako je saopštio MUP, u periodu od 2016. do 2019. godine, radi izbegavanja plaćanja poreskih obaveza davala lažne podatke i podnosila poreske prijave van zakonskih rokova.

Postoje osnovi sumnje da je ona, dodaje se u saopštenju, u istom vremenskom periodu, izvršila više neosnovanih prenosa novca sa poslovnog računa firme na svoj račun, kao i na lične račune D. K., M. Đ. i D. Đ., koji su taj novac podizali i vraćali A. K.

Kako se sumnja, da bi prikrila neosnovan prenos novca osumnjičena A. K. je sačinjavala lažne bankarske izvode i dostavljala ih knjigovodstvu firme čime je evidentiran netačan promet novca na poslovnom računu.

Takođe, A. K. je u periodu od decembra 2018. do maja 2019. godine u više navrata sa poslovnog računa firme neosnovano podizala novac. Sumnja se da je A. K. ovim radnjama pribavila protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 104.464.637 dinara.

Video: Hapšenja kriminalne grupe: Osumnjičeni da su oštetili budžet Srbije za 122 miliona dinara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA