• 5

Istraga kriminalnih radnji na carini, umešan deo funkcionera? U Srbiju ulazili tovari bez provere

Kriminal u Upravi carine je pre dva dana pomenuo i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Tokom gostovanja na TV Prva, govoreći o organizovanom kriminalu i praćenju članova porodice, Vučić je provukao i dešavanja u ovom sektoru

  • 5
Granični prelaz Batrovci - Bajakovo, granica, Srbija i Hrvatska

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Pod lupom nadležnih je kršenje zakona u okviru poslovanja Uprave carine koje je omogućilo pojedinim funkcionerima (ne samo iz sveta politike već i sporta) da steknu enormno bogatstvo, prenosi Kurir.

Prema rečima dva nezavisna izvora Kurira, po svemu sudeći, izvesno vreme neki tovari koji su prolazili carinu nisu uopšte kontrolisani.

- U Srbiju su ulazili tovari kutija, roba uopšte nije kontrolisana, nisu otvarane kutije. Kamioni su samo prolazili. Ta roba nije carinjena, a pitanje je i šta je bilo u tim kutijama. Moglo je na papiru da piše i krompir, a unutra da bude ko zna šta - kažu izvori.

Na ovaj način je, dodaju, grupa funkcionera, koja je praktično kontrolisala delove carine, ostvarila dobit u milionima evra.

Kriminal u Upravi carine je pre dva dana pomenuo i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Tokom gostovanja na TV Prva, govoreći o organizovanom kriminalu i praćenju članova porodice, Vučić je provukao i dešavanja u ovom sektoru.

- Interesantno je koji su se ljudi time bavili i šta su sve tamo radili, koji nikakve veze s carinom nisu imali, ali su to preuzeli pod svoju kontrolu i radili šta im je padalo na pamet - naveo je tada predsednik Vučić.

U ovom državnom organu je u poslednjih mesec dana došlo do značajnih kadrovskih promena. Smenjen je dotadašnji direktor Miloš Tomić, a na njegovo mesto je došao Branko Radujko. Otkaz je pre nekoliko dana, prenosi Kurir, dobio i Nemanja Manjak, nekadašnji šef odeljenja za suzbijanje krijumčarenja UC, kasnije savetnik u tom odeljenju, a u toku su češljanja dokumentacije u vezi sa ovim malverzacijama na carini.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    Nista tu nije moglo da se radi bez "tate"...

  • NS-1

    Ti koji su odradili su na sigurnom,nastradaće neki malecki.

  • Slavica

    Drzavo ceslja sve redom.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima