≫ 

Suđenje Kostiću ponovo odloženo jer se nije pojavio jedini svedok: U sud došao s kapuljačom na glavi

Kostić se tereti za dva krivična dela nedozvoljene polne radnje

  • 0
Darko Kostić, nastavak suđenja

Foto: ATA images

Suđenje Darku Kostiću ponovo je odloženo jer se opet nije pojavio jedan svedok, portir iz zgrade u kojoj on živi, u kojoj se navodno dogodio incident.

Sledeći pretres zakazan je za 19., odnosno 21. april, do kada bi sud trebalo da odluči i o predlogu advokata odbrane da suđenje počne iz početka.

Na suđenju je, međutim, Kostićev branilac Dimitrije Ilić zatražio da suđenje krene ispočetka pred tročlanim sudskim većem, a ne kao što je suđeno do sada pred sudijom pojedincem.

Odluku do 19. aprila treba da donese sudija u tom predmetu - da li će nastaviti suđenje kao sudija pojedinac ili će premet ustupiti tročlanom sudskom veću, na čelu sa presedavajućim koji ima specijalna znanja iz odlasti zaštite dece i maloletnika, s obzirom na to da je jedan od oštećenih bio maloletan, objašnjeno je Tanjugu.

Maloletniku je na početku suđenja postavljen punomoćnik u ovom predmetu u skladu sa posebnim zakonom o maloletninicima, ali prema stavu Kostićeve odbrane, ovaj predmet je upravo zbog toga trebalo da sudi sudsko veće, sa posebnim znanjim o zaštiti maloletnika.

Na suđenju 19. aprila trebalo bi da svedoči pomenuti portir iz Kostićeve zgrade.

Kostiću se sudi zbog optužbi da je izvršio krivicna dela polno uznemiravanje, nedozvoljene polne radnje i omogućavanje uživanja opojnih droga prema jednom maloletniku u to vreme od 15 godina i jednom punoletnom mladiću.

Slučaj maloletnika i punoletnog mladića nisu povezani.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA