• 0

Sin ubijene Vinke nakon izricanja presude ubici: "On živ iz zatvora izaći neće, teško mi je"

, Telegraf

- Nikad ne bih pomislio da može tako nešto da uradi - kaže Boban na Telegraf.rs

  • 0

Sin ubijene Vinke Stojanović, Boban, odmah nakon izricanja presude ubici njegove majke, rekao je za Telegraf.rs da on živ iz zatvora izaći neće, ali da ostaje pri izjavi da je trebalo da dobije doživotnu kaznu. Siniša Branković osuđen je na 20 godina za svirepo ubistvo u Sokobanji.

- Uvek sam bio pri stavu da treba da dobije doživotnu kaznu, mada je njemu dovoljna i kazna od 20 godina zatvora, s obzirom na to da da on ima 60 godina. Ako mu ništa ne smanje, a ne bi trebalo da mu smanje, on živ iz zatvora da izađe ne može. Ali, po mom mišljenju, jedina pravda je bila doživotna kazna, pa da niko ne razmišlja da li će on opet posle da ubije nekoga. On se sad kaje. Kad ubiješ čoveka, nema posle kajanja. Ja njega po privatnoj tužbi da gonim neću. Niti imam novca, niti mogu, niti meni šta treba da mi on da. Bolje te pare što meni sleduju, neka uzme država, neka izgrade neku sigurnu kuću - rekao je Boban.

- Teško mi je što mi je bio drug i dolazio mi u kuću. Nikad ne bih pomislio da može tako nešto da uradi. U to niko u selu nije mogao da poveruje. Nije on nikad bio nasilan. Ali, šta je to učinilo svoje... Ipak je ta osveta u pitanju, ja mislim, što je on rekao da je ona njega tužila, iako on i sam zna da ona njega nije tužila, ali šta da se radi - dodao je sin ubijene Vinke.

Branković je 7. maja 2020. godine staricu usmrtio iz bezobzirne osvete zato što ga je dve godine pre zločina prijavila za krađu šume, zbog čega se protiv njega vodi postupak pred aleksinačkim Osnovnim sudom.

Prema navodima optužnice, nakon što se posvađao sa žrtvom, kuhinjskim nožem čija je oštrica bila dužine 12.5 centimetara naneo joj je devet uboda nožem u glavu i vrat, kao i rane po rukama, udarao je čašom, a zatim joj uvrtao vrat sve dok nije nastupila smrt.

Siniša je na saslušanju pred sudom priznao zločin, osim što je osporio da je starici zavrtao vrat.

- Tog dana sam otišao kod Vinke da sadimo pasulj i da im očistim sobu, jer smo se pomagali, trebalo je za taj posao i da mi plati. Boban je otišao u Sokobanju poslom, pa sam njegovu majku zatekao samu. Pre dve godine ona me tužila za neku šumu iako nije njena, pa smo se tog dana oko toga posvađali. Popili smo po dve - tri rakije, a oko 22 sata opet smo se oko toga dohvatili - rekao je Branković na prethodnim ročištima.

- Ona mi je kazala da sam pijana stoka. Uzeo sam nož koji mi se našao pri ruci i počeo da je udaram njime u predelu vrata dok je sedela na krevetu, pa sam dohvatio staklenu čašu i udarao je po glavi. Ona se branila, ali je bila slabija od mene. Kada je prestala da se pomera, okrenuo sam je na stomak... Ne znam zašto sam to učinio, nisam prema njoj imao neke seksualne namere... Otišao sam kući da spavam, a ujutro sam pobegao.... Ne znam zašto sam to uradio, jednostavno se desilo - dodao je.

- Nemam drugo šta da kažem, tako je bilo, ne mogu da poreknem, ali joj nisam uvrtao glavu, nije za tim bilo potrebe. Jedino kad sam je okretao, ako sam joj tada uvrnuo vrat - branio se optuženi i isticao da je impulsivno reagovao jer je bio uvređen, te da nije imao nameru da Vinku ubije.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima