≫ 

Ivanu Kontiću pritvor produžen za još dva meseca: Tereti se za ubistvo u pokušaju

Kontić je u decembru izručen Srbiji iz Crne Gore

  • 6
Ivan Kontić, hapšenje Ivan Kontić / Foto: Uprava policije

Apelacioni sud u Novom Sadu produžio je za još dva meseca pritvor Ivanu Kontiću (30), koji se tereti za prebijanje Miljana Mandića 24. avgusta prošle godine u Novom Sadu.

Prema ovoj odluci, prtivor može da mu traje do 7. maja, potvrđeno je Tanjugu u novosadskom Višem sudu pred kojim se vodi postupak protiv njega.

Protiv Kontića, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu vodi istragu zbog krivičnog dela ubistvo u pokušaju, dok se u istom predmetu O. L. i L. V. terete za krivična dela učestvovanje u tuči, odnosno pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela.

Kontić je u decembru izručen Srbiji iz Crne Gore, pošto je po poternici Srbije uhapšen 11. oktobra u Podgorici nakon mesec dana od pokretanja postupka protiv njega, 12. septembra.

Na saslušanju pred sudijom za prethodni postupak na okolnosti pritvora i bekstva, Kontić je tvrdio da iz Srbije nije bežao, već da je u Crnu Goru otišao pre pokretanja bilo kakvog postupka protiv njega.

Iznoseći odbranu pred Višim javnim tužiocem on je u decembru negirao da je pokušao da ubije Mandića, kojeg je tom prilikom pretukao.

Kako je naveo, do sukoba je došlo jer mu je Mandić prethodno pretio i nije mu dozvolio da uđe u kladionicu.

Kontić kao nekadašnji reprezentativac Crne Gore u džudou zna kako se nanose teške povrede, opasne po život, i upravo njih nije zadao Mandiću tokom fizičkog obračuna, teza je njegove odbrane.

Njegova odbrana takođe tvrdi da u javnosti nije objavljen ceo snimak obračuna već samo jedan njegov deo, nakon čega je i pokrenut ovaj postupak protiv Kontića.

Snimak se na društvenim mrežama pojavio 11. septembra, a na kome se vidi prebijanje muškarca.

Kontić je poreklom iz Nikšića, a u Srbiji je diplomirao na Pravnom fakultetu i u advokatskoj kancelariji je radio kao pripravnik pre incidenta u kojem je pretukao Mandića (28) u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu 24. avgusta.

Video: Belivuk u pritvoru, a radovi na njegovoj tvrđavi ne staju: Zida malu Šilerovu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veteran

    5. mart 2021 | 12:40

    Stavite ga u što duzu robiju da se vrati u duboku starost, da ne ponovi delo, bilo bi poželjno..

  • boki

    5. mart 2021 | 13:12

    Uvesti smrtnu kaznu za teska krivicna dela.Sve kriminalce da u zatviru ne leze nego 10 sati teskog fixickog rada za potrebe drzave.Sve umessne drzavne cinivnike krivicno goniti i sce sumnjive sneniti sa funkcije koji bi mogli da rade za kriminalce

  • @Kiki

    5. mart 2021 | 12:50

    Znajući naše zakone i sudstvo. Ja mislim da mu nanogavica ne gine. Kod nas je najgore ako si dužan državi deru a ako ubiješ srbina. E to se uzima kao olakšavajuća okolnost.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA