≫ 

Određen pritvor do 30 dana bebisiterki zbog sumnje da je bebi dala bensedin. Bila već osuđivana

Pritvor joj je na predlog tužilaštva odredio sudija za prethodni postupak zbog opasnosti da će uticati na svedoke i da će ponoviti krivično delo

  • 18
Bebisiterka dete bensedini Foto ilustracija: Shutterstock, Galenika

Prvi osnovi sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana bebisiterki S. C. osumnjičnoj da je bebi od četiri i po meseca koju je čuvala u odsustvu roditelja, dala lek za smirenje - bensedin, u većoj količini.

Pritvor joj je na predlog tužilaštva odredio sudija za prethodni postupak zbog opasnosti da će uticati na svedoke i da će ponoviti krivično delo jer je već bila uslovno osuđena, rekla je Tanjugu portparolka suda Bojana Stanković.

Postoji bojazan da će uticati na roditelje bebe, kao i na vlasnicu sajta preko kojeg je angažovana - "Bebistierka.rs".

Ona se prethodno na salšusanju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu branila ćutanjem, odnosno iskoristila je pravo da ne iznosi odbranu i dostavila je tužilaštvu svoju lekarsku dokumentaciju.

Tužilaštvo namerava da u daljem toku postupka, pored ispitivanja roditelja u svojstvu ostećenih i svedoka, naloži i psihijatrisko veštačenje ove žene, koja se tereti za krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

Inače, nakon toksikoloških analiza utvrđeno je da beba od četiri i po meseca nije u životnoj opasnosti.

Ovu ženu roditelji su angažovali radi čuvanja deteta nekoliko dana pre događaja preko sajta "Bebisiterka.rs".

Da je beba pod lekovima za smirenje utvrđeno je u utorak uveče, nakon čega su policijski službenici sa Zvezdare o događaju obavestili tužilaštvo.

Policiji je slučaj prijavio doktor Dečije klinike u Tiršovoj, pošto je na odeljenju neurologije primljena beba 2020. godište, kod koje je u krvi pronađena veća koncentracija lekova za smirenje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    10. mart 2021 | 16:46

    Modernizacija Srbije i savremene mame sve mogu novcem da srede da sebi ugode. Nikad ali nikad moju decu nije cuvao niko sem mene pa cak ni babe jer decu sam rodila sebi a ostali mogu da se poigraju decom i to je to.

  • Xyz

    10. mart 2021 | 16:24

    Strašno! Nema bolje kazne od samice, par meseci sa jednim obrokom dnevno. Idiotkinja.

  • ja

    10. mart 2021 | 16:16

    Jednom sam zvala ovaj sajt kada mi je za dete bila potrebna pomoc. Oni nemaju strucnobosoblje ili bar nekog za koga mogu da garantuju vec su to mahom zene koje posle posla za dodatni dinar cuvaju decu. Pri tom su cene astronomske. A ocigledno moze da se prijavi da radi ko hoce...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA