≫ 

Vulin: Otkriveno još nekoliko stotina nezakonito prisluškivanih razgovora predsednika

- Od 26 osoba koje su bile na merama kako bi se prisluškivao predsednik Srbije nijedna nije uhapšena i osuđena - kaže ministar policije Aleksandar Vulin

  • 11
Aleksandar Vučić, Aleksandar Vulin Foto: Nikola Tomić

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da od 26 osoba koje su bile na merama kako bi se preko njih nezakonito prisluškivao predsednik Srbije Aleksandar Vučić i članovi njegove porodice, nijedna nije uhapšena, privedena ili saslušana i na osnovu tih mera osuđena.

Ministar Vulin je za Pink istakao da je u međuvremenu, pored poznatih 1.572, otkriveno još nekoliko stotina nezakonito prisluškivanih razgovora koji su dostavljeni nadležnom tužilaštvu i dodao da broj nezakonito presretnutih razgovora raste.

- Delovi Ministarstva unutrašnjih poslova su zloupotrebljavali svoja ovlašćenja tako što su od nadležnog sudije tražili prisluškivanje nekog lica za koga su unapred napravili neku legendu i tražili mere da bi pratili njegove kriminalne aktivnosti, a u suštini su ih tražili ne zato što su ti ljudi bili kriminalci, već jer su znali da će se čuti sa Aleksandrom Vučićem ili nekim od članova njegove porodice -  objasnio je ministar Vulin.

Ministar je istakao da se onaj ko je dao službenu belešku koja nosi oznaku „strogo poverljivo“ kojom je „mahala“ potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić nedavno na konferenciji za novinare, suočava sa pretnjom krivičnog gonjenja jer je puštanjem takvog dokumenta u javnost ozbiljno prekršen zakon.

- U našoj zemlji postoji jedno nepisano pravilo, ne smeš da kritikuješ Zorana Đinđića i da pohvališ Aleksandra Vučića. Za Aleksandra Vučića ne važi nijedno pravilo koje važi za svakog drugog građanina, pretpostavka nevinosti ili poštovanje privatnosti njegove porodice. Sve je dozvoljeno i sve možete da kažete za njega, a ako to kažete za drugog onda to nailazi na osudu - rekao je ministar Vulin.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sonja

    19. mart 2021 | 11:59

    MUPje zloupotrebljavao svoja ovlašćenja! Tisektori treba da se kazne!

  • Obren

    19. mart 2021 | 12:21

    Mnogo propusta je bilo uradu MUP-a svi koji su ogovorni i koji su na ovo ćutali moraju da odgovaraju.

  • Biljana M

    19. mart 2021 | 11:54

    Mariniku Tepic pozvati na odgovornost zbog iznosenja u javnost sluzbenih beleski pod nazivom strogo poverljivo. Bio bi red a i pravda zadovoljena.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA