≫ 

Oglasilo se tužilaštvo: Danijela Štajnfeld otkrila da je čovek koji ju je, navodno, silovao B. L.

Danijela je nedavno napisala na Tviteru da je snimak na kojem čovek koji ju je silovao prizno da je to učinio, pre 3 meseca dostavila Tužilaštvu

  • 51
Danijela Štajnfeld

Printskrin: Youtube/Hold Me Right Film

Glumica Danijela Štajnfeld otkrila je Višem javnom tužilaštvu identitet osobe iz filmske industrije koji ju je silovao, rečeno je za Telegraf.rs u ovom tužilaštvu.

Kako nam je rečeno glumica je dala izjavu u policiji u prisustvu zamenika javnog tužioca.

- U svojoj izjavi navela je identitet eventualnog izvršioca krivičnog dela B. L. Dalje provere su u toku i radi se na prikupljanju dokaza - rečeno je za Telegraf.rs u Višem javnom tužilaštvu.

B.L. bi, takođe, trebalo da bude pozvan na saslušanje, nakon čega će tužilaštvo odlučiti da li će pokrenuti istragu protiv njega u vezi sa ovim slučajem.

Mediji spekulišu da se radi o glumcu Branislavu Lečiću.

Glumica Danijela Štajnfeld je prva srpska glumica koja je javno priznala da je bila žrtva silovanja, i to prošle godine.  Nedavno je na Tviteru napisala da je snimak na kojem čovek koji ju je silovao priznaje da je to učinio, pre 3 meseca dostavila Tužilaštvu.

Podsetimo, Danijela je prošle godine ispričala da je silovana kada je imala svega 21 godinu i to u dokumentarcu "Drži me čvrsto". Nakon toga se, preselila u Ameriku.

- Pre četiri i po godine sam preživela silovanje u Srbiji - govori Štajnfeldova, dok je s druge strane neko pita: "O bože, Dani, zašto nam to nisi rekla"?

-  Moja ideja je bila da napravim film o posledicama silovanja, seksualnog zlostavljanja, iz perspektive žrtava i ljudi koji su počinili zločine. Kad smo napravili sirovi materijal, prvi montažni tejk narativa, u tom momentu sam se ohrabrila da podelim moju priču. Deo moje priče je došao u zadnjem momentu nastanka ovog filma - rekla je Danijela tada za TV Sarajevo.

Po dolasku u Ameriku imala je problem sa posttraumatskim poremećajem, ali se oporavljala uz pomoć prijatelja.

Za krivično delo silovanje, u zavisnosti od načina izvršenja, propisane su kazne od najmanje dve ili pet godina zatvora, a maksimalne predviđene kazne su 10, 12 i 15 godina zatvora.

Posle toga, glumicu su podržale mnoge kolege, tražeći da obelodani i ime silovatelja, ali to tek nedavno učinila prilikom iskaza u policiji.

Video: Odbranila se od silovatelja tako što ga je složila na zemlju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiza i Komina

    22. mart 2021 | 13:41

    Jel ima neka od ovih glumica da nije silovana? Veoma opasno zanimanje.

  • Strsljen

    22. mart 2021 | 13:36

    Koga ono bese B.L. podrzava? Djilasa? Pametnome dosta 😎

  • Mare

    22. mart 2021 | 13:53

    Cekajte malo.Na osnovu cega moze da se dokaze da je silovao ako je proslo nekoliko godina?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA