Podignuta optužnica protiv osumnjičenog (36) za silovanje i ubistvo starice (83) kod Požarevca

Osumnjičeni je uhapšen nedaleko od mesta gde je hteo da se sakrije

  • 0
Ubistvo nožem, nož, ubica, fantomka Foto ilustracija: Shutterstock

Više javno tužilaštvo u Požarevcu podiglo je danas optužnicu protiv V. J. (36) zbog sumnje da je silovao, a potom izbo nasmrt staricu (83).

Prema informacijama koje poseduje Blic, optužnica koja je podignuta u roku od samo tri meseca, a njome se osumnjičeni tereti za teško ubistvo i silovanje za koje je zaprećena kazna doživotnog zatvora, data je sudu na odlučivanje.

Optužnicom, kako se saznaje, V. J. koji ima i srpsko i rumunsko državljanstvo, sumnjiči se da je u noći između 4. i 5. januara upao u kuću starice koju je poznavao od ranije i za koju je znao da živi sama.

- On je preskočio ogradu i upao joj je u kuću. Nju je zatekao u spavaćici. Tada ju je napao i silovao - navodi izvor detalje optužnice.

Kako je tužilaštvo navelo u optužnici, on je staricu nakon toga nožem izbo nasmrt.

- Znao je da će ga prijaviti i da će znati da identifikuje ko ju je silovao, jer poznavili su se od ranije. Zbog toga ju je ubio - kaže sagovornik.

Utvrđeno je da je nakon ubistva, nož bacio na krov pomoćne zgrade nedaleko od mesta gde je živeo, a potom je kod kuće sprao krv.

- On je po rukama imao posekotine. Seo je u autobus i krenuo za Pančevo, jer je planirao da se sakrije kod rođaka - dodaje izvor upoznat sa slučajem.

On dodaje da je osumnjičeni uhapšen nedaleko od mesta gde je hteo da se sakrije, a tokom saslušanja priznao je sve.

- Njegova izjava podudara se sa rezultatima obdukcije, dnk analizom i svim drugim prikupljenim dokazima - zaključuje sagovornik.

Video: Vinkin sin nakon presude njenom ubici: On živ iz zatvora ne može da izađe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA