≫ 

Privedena antivakcinašica dr Jovana Stojković: Na saslušanju je u SBPOK. Jutros joj pretresali stan

Poznata antivakserka, inače političarka i psihijatar, bunila se i raspravljala sa pripadnicima MUP koji su došli do njenog stana

Policija je rano jutros došla u stan antivakcinašice i predsednice pokreta Živim za Srbiju Jovane Stojković sa nalogom za pretres, javlja Blic, a ona je sada i privedena. 

Informer javlja da je ona već na saslušanju u SBPOK na Makišu.

- U toku je velika policijska akcija protiv takozvanih "antivaksera" i privođenja i drugih osumnjičenih su u toku -  nezvanično je potvrđeno Tanjugu u tužilaštvu koje koordinira ovu akciju.

Ona će u toku popodneva biti privedena u Palatu pravde na saslušanje u Tužilaštvo za visoko tehnološki kriminal, potvrđeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Nakon saslusanja biće poznato da li će tužilaštvo tražiti od suda da joj odredi neku meru zabrane ili pritvor.

Ona je jutros privedena u SBPOK.

Ispred Palate pravde okupio se veliki broj medija, kojima je nje suprug preneo da su pripadnici SBPOK-a jutros došli kod njih u stan sa nalogom za pretres i saslušanje povodom krivičnog dela izazivanje panike i nereda, objavama na društvenim mrežama.

On je nakon saslušanja u policiji pušten da se brani sa slobode, a protiv njega je, kako naveo, podneta krivična prijava i za ometanje službenog lica u vršenju dužnosti pošto je snimao pretres i raspravljao se sa policijom.

Naime, policija je rano jutros došla u stan antivakcinašice i predsednice pokreta Živim za Srbiju Jovane Stojković sa nalogom za pretres. Dolazak policije i raspravu sa njima Stojkovićeva je emitovala uživo na Fejsbuk profilu pokreta.

Nalog za pretres stana je izdat jer se Stojkovićeva sumnjiči za izazivanje straha i panike.

Kako javlja Blic, u toku je velika policijska akcija protiv antivaksera i privedeno je ukupno pet osoba. 

Dolazak policije i raspravu sa njima Stojkovićeva je emitovala uživo na Fejsbuk profilu pokreta.

Kako se čuje u razgovoru Stojkovićeve i muškarca koji sve snima, inspektori sa policijskim značkama oko vrata došli su sa naredbom za pretres stana. Nalog je izdat jer se Stojkovićeva sumnjiči za izazivanje straha i panike.

Poznata antivakserka, inače političarka i psihijatar, bunila se i raspravljala sa pripadnicima MUP koji su došli do njenog stana, kako se čuje u snimku, zbog straha da će joj policajci "podmetnuti oružje ili drogu".

- Kao da smo kriminalci. Šta očekujete da pronađete ovde, oružje i drogu kod nekoga koga sumnjičite za izazivanje straha i panike? Šta očekujete da pronađete u stanu kod nekoga ko izaziva strah i paniku? - pitala je Stojkovićeva i muškarac koji je snimao ceo razgovor.

Na snimku se jasno čuje da policajci mirno i staloženo razgovaraju sa Stojkovićevom i muškarcem, objašnjavaju im naredbu za pretres, međutim Stojkovićeva paniči, zove advokata i vređa pripadnike MUP.

- Da li biste me streljali da imate naredbu? Sigurno da da - pričala je Stojkovićeva.

Podsetimo, Stojkovićeva je nezvanična "zvezda vodilja" antivakcinaškog lobija u Srbiji. Političarka i psihijatar koji se zalaže za neobaveznu vakcinaciju i u eri korona virusa nastavlja da javno iznosi svoje stavove koji se kose sa svim zvaničnim preporukama i mišljenjima struke.

Svi izvršioci krivičnih dela moraju biti procesuirani

Povodom današnjeg privođenja antivaksera, ministarka pravde Maja Popović izjavila je da Ministarstvo unutrašnjih poslova i Tužilaštvo postupaju u skladu sa svojim nadležnostima koja su propisana zakonom.

Svi izvršioci krivičnih dela moraju biti procesuirani, posebno kada svojim radnjama izvršenja krivičnih dela ugrožavaju zdravlje ljudi, navodi ministarka.

Ministarstvo pravde snažno podržava akcije MUP-a u borbi protiv svih oblika kriminala.

 (Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sima S

    1. april 2021 | 11:41

    A "krizni štab" i njegovi osnivači više od godinu dana šire "smirenost i optimizam" !?

  • Gile

    1. april 2021 | 11:41

    PODRSKA jednoj od retkih postenih doktora u Srbiji

  • Jednostavno

    1. april 2021 | 10:57

    Zena ima pravo na svoje misljenje, nikoga ona ne prisiljava da je poslusa, molim lepo pustite nas da zivimo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA