≫ 

Zoran dugo ljubio spomenik supruge Jelene Marjanović: 5 godina od ubistva pevačice

Jelena je nestala 2. aprila 2016. godine na nasipu u naselju Crvenka, gde je obično džogirala

  • 16

Ubistvo pevačice Jelene Marjanović, traganje za njenim telom koje je bilo bačeno u kanal i nedostatak bilo kakvog jasnog dokaza koji bi uputio na njenog ubicu, pre pet godina potreslo je Srbiju. Istraga je, ipak, krenula u pravcu njene porodice, tačnije supruga Zorana Marjanovića, ali on bilo kakvu krivicu negira. Porodica Marjanović svake godine obeležava Jeleninu smrt, na groblju Zbeg u Borči, ali i na mestu gde je pronađeno njeno telo.

Na groblju se prva pojavila Jelenina tetka, Ljubica Marković, koja je položila cveće na spomenik ubijene pevačice. Ona je na sestričin grob došla u pratnji drugarice, i zapalila sveće za Jeleninu dušu.

Oko 10 časova, na groblje je došao i suprug ubijene pevačice, Zoran Marjanović, u pratnji svog sina Uroša i kume Vere.

Zoran je dugo ljubio spomenik preminule supruge i zajedno sa sinom i kumom, zapalio sveće na Jeleninom grobu.

Nešto oko podneva, Zoran je obišao i mesto ubistva na nasipu.

- Voleti i biti voljen to je bila sreća. Danas je pet godina od dana kada mi je supruga mučki, zverski ubijena. Danas je i pet godina mojih muka, kleveta i jezivih nepravednih optužbi koje su svalili na moja pleća. Zahvaljujući veri i molitvama sam pretekao. Maloverni za mnogo manje muke dižu ruke na sebe, nedaj Bože upadaju u uninije. Ja sam hrabro, muški stao u gard sam, sa ovom izmučenom dušom i verom u Boga da se izborim za istinu. A, verujte, to je borba koju samo najjači mogu izneti, jer udarci, klevete i zla su jezivi i trajaće ovo ko zna koliko i ko zna kakav će ishod biti. Kažem, kada časni borac za istinu jednom osedla konja i krene, nema stajanja. Jednom ratnik, uvek ratnik - ispričao nam je Marjanović.

Marjanović se brani sa slobode, a iza rešetaka proveo je čak 10 meseci.

Iz braka Jelene i Zorana rodila se Jana, ćerkica koja je u vreme tragedije imala četiri godine i koju je posebno trebalo zaštititi od senzacionalizma koji je od samog početka pratio ovaj mistični slučaj.

Interesovanje medija je bilo toliko da su novinari danima stajali ispred kuće, posećivali groblje, a Marjanovići su se navikli da ih svaki put kada izlaze na grbolje, na godišnjicu ubistva, dočekuju kamere.

Ipak, od samog početka oni su sarađivali sa medijima i koristili medijsku pažnju.

Jelena je nestala 2. aprila 2016. godine na nasipu u naselju Crvenka, gde je obično džogirala.

Šta navodi optužnica

Apelacioni sud je u oktrobru 2019. godine vratio optužnicu protiv Zorana Marjanovića na ponovno odlučivanje i dopunu Višem sudu i ukazao na izostanak činjenica koje će biti od ključnog značaja za potvrđivanje osnovanosti sumnje protiv Marjanovića.

Prema navodima optužnice, Zoran joj je krenuo u susret, sustigao je, iskoristio njeno poverenje i namamio je da siđe s nasipa. Prvi udarac zadobila je u ruku, a kad je pokušala da pobegne, on ju je sustigao kod kanala, zadao joj nekoliko udaraca nepoznatim predmetom u glavu i ona je još živa upala u kanal, u kom je narednog dana pronađeno njeno telo. Njihova ćerka, kako tvrdi tužilaštvo, za to vreme bila je na nasipu.

Video: Telegraf na licu mesta: Zoran Marjanović se nije pojavio na suđenju za ubistvo jer je bolestan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihajlo

    2. april 2021 | 10:41

    Dobar glumac.

  • Kole

    2. april 2021 | 11:49

    Sve sudije u ovoj drzavi na posmatranje jer ili nisu sposobni ili neznaju da rade. Bruka za drzavu.

  • 🙏

    2. april 2021 | 10:59

    Nekako je previše poetski nastrojen, dovoljno je reći -tuga velika, šta drugo da kažem-, a ovako njemu žao žene a priča o svom problemu i sebe stavlja u prvi plan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA