• 3

Izrečena kazna za svirepo ubistvo bake Jelice: Ikonopiscu 30 godina robije

, Telegraf

Grahovac je staricu Jelicu Tartarovski, koju je poznavao jer je u njenoj zgradi na Bulevaru Zorana Đinđića u Nišu stanovao dok je studirao stomatologiju, nožem i čekićem

  • 3
vladan grahovac, Jelica Tatarovski

Foto: Telegraf.rs

Vladan Grahovac (28) iz Raške osuđen je danas pred Višim sudom u Nišu na 3o godina zatvora zbog svirepog ubistva Nišlijke Jelice Tartarovski (82) koje je izvršio 31. avgusta 2019. godine.

Grahovac je staricu, koju je poznavao jer je u njenoj zgradi na Bulevaru Zorana Đinđića u Nišu stanovao  dok je studirao stomatologiju u tom gradu, izmasakrirao nožem i čekićem.

Prema navodima optužnice, on je  tokom petnaestak minuta nemoćnu baku, koja ga je pustila u stan, ubadao  36 puta i zadao joj nekoliko udaraca čekićem. Nakon zločina je opljačkao, presvukao se  i pokušao da očisti tragove krvavog pira. Zatim je otišao u niški Klinički centar gde mu je sanirana rana koju je zadobio dok je ubijao žrtvu, a onda  otputovao u Beograd gde ga je pronašla niška policija.

Grahovac je tokom sudskog postupka negirao da je zločin počinio iz koristoljublja, kako je tvrdilo tužilaštvo navodeći da je Jelici ukrao 760 evra.

Branio se neuračunljivošću ističući da je silovan u ranom detinjstvu, te da ga je otac fizički i psihički zlostavljao zbog čega je čitavog života psihijatrijski lečen. Takođe, isticao je da pati od depresije, da je HIV pozitivan te da ima samoubilački nagon, ali nije umeo da objasni zbog čega je svirepo ubio ženu koja mu ništa nažao nije učinila. Isticao je da se ne seća zločina jer je, kako je kazao popio tri litre vina, par limenki piva te konzumirao 15 grama marihuane i 10 mililitara droge „dži“.

U završnoj reči je čak naglasio da bi za njega najbolje da bude eutanaziran, jer mu je draža smrt nego 40 godina robije, koliko je tužilaštvo tražilo.

Međutim, sud nije prihvatio njegove navode o neuračunljivosti s obzirom na to da veštačenje koje je rađeno u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu, nije pokazalo da pati od duševnog oboljenja ili drugog poremećaja koji bi uticalo na njegovu sposobnost da shvati značaj svojih postupaka i upravlja njima.

Na svom Fejsbuk rofilu Vladan se predstavljao kao vernik a bavio se i ikonopisom.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    Zašto mu krijete lice?

  • Pavle

    I zašto 30, a ne 40 godina!? Ni jedna olaksavajuca okolnost ne postoji. Za ovo bi sluzila smrtna kazna. Ne eutanizacijom nego vesanjem!!!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima