Čabarkapa i saučesnici iza rešetaka: Upali u kuću deviznog penzionera, tukli, vezali i tražili sef

Njima je određen pritvor do 30 dana

  • 59
Aleksandar Čabarkapa Printskrin: Youtube/BALKAN INFO - Zvanični kanal

Petočlanoj bandi razbojnika koja je u četvrtak uveče upala u kuću deviznog penzionera u Stupnici, kod Loznice, po zahtevu Višeg javnog tužilaštva u Šapcu, posle saslušanja je određen pritvor do 30 dana.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu kontroverzna javna ličnost Aleksandar Čabarkapa (40) i saučesnici N.M. (21), S.Đ. (45), svi iz Beograda, Z.G. (30) iz Mostara i A.N. (41) iz okoline Loznice negirali su krivično delo koje im se stavlja na teret.

Navodno, oni pred tužiocem nisu bili pričljivi i nisu otkrili detalje razbojništa koje je uznemirilo ljude u Jadru.

- U pitanju je teško krivično delo za koje je zaprećena zatvorska kazna od tri do 15 godina. Tužilaštvo je predložilo da sud odredi pritvor po više osnova, zbog uticaja na svedoke, uznemirenja javnosti, da ne bi ponovili delo, kao i zbog bekstva s obzirom da je jedan uhapšeni iz Mostara - navodi naš izvor.

Izvor "Telegrafa" objasnio je da su posle hapšenja svi privedeni u Osnovno javno tužilaštvo u Loznici, ali je nakon što je utvrđeno da jedna od žrtava koje su razbojnici pretukli ima teške telesne povrede, slučaj je preuzelo Više javno tužilaštvo u Šapcu.

Kako je ranije saopštio MUP, petorica razbojnika su u četvrtak uveče, oko 22 sata, pozvonili na vrata kuće deviznog penzionera u Stupnici. Predstavljajući se kao policajci koji jure ilegalne migrante, ugurali su unutra kućepazitelja M. B. (51), koji je otvorio vrata i rođaka vlasnika kuće.

- Obojicu su pretukli, potom oborili na pod, vezali ruke i noge i sve vreme ih udarajući tražili da otkriju gde se nalazi sef sa novcem i zlatom. Potom su ih zatvorili u tuš kabinu da bi pretražili kuću - navedeno je u krivičnoj prijavi.

Pronašli su, međutim, samo 100 franaka, 150 evra i 6.000 dinara, pa su se dali u bekstvo, ali su im policajci brzo ušli u trag.

Jedan od pretučenih muškaraca je uspeo da se oslobodi i pozove policiju, koja je iste večeri uhapsila N. M. i Z. G. u okolini Loznice, dok su preostala trojica razbojnika uhapšena u petak ujutro.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🤣🤦🏻‍♀️

    4. april 2021 | 14:50

    Koliko glup moze covek biti da ide da "opeljesi" deviznog penzionera u 21. veku, gde svi ljudi sve svoje vece ustedjevine drze u banci na racunu...🤣🤣🤣🙈

  • Miloš

    4. april 2021 | 14:32

    Čabarkapa je ljigavac, pošto je povratnik mislim da bi 15 godina bilo sasvim ok.

  • Priboj

    4. april 2021 | 14:34

    Koja javna licnost.sitna jajara.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA