Udario je autom devojčicu kod Užica vozeći pijan i preminula je: Umesto u zatvor, ići će na lečenje

Prema nalazima veštaka saobraćajne struke, u trenucima kada je na nju naletelo vozilo, nesrećna devojčica se kretala propisno po putu kroz Lunovo Selo

  • 10
Okružni, Centralni zatvor, CZ Foto: Milena Đorđević

Više javno tužilaštvo u Užicu podnelo je predlog za izricanje mere obaveznog psihijatrijskog lečenja u zdravstvenoj ustanovi Draganu Jevtiću (66) iz Gubinog Dola iz Užica koji je 16. oktobra prošle godine u Lunovom Selu izazvao saobraćajnu nesreću od čijih posledica je preminula 13-godišnja Iva Marinković.

Povrede kojima je par dana kasnije podlegla, Iva je zadobila nedaleko od kuće u kojoj je živela. Dok se vraćala iz škole na nju je naletelo vozilo kojim je upravljao Jevtić, toliko silno da je devojčicu najpre bacilo na haubu a zatim i pored puta. Kako se tada moglo saznati, vozač koji je naneo smrtonosne povrede devojčici lečio se od psihijatrijskih bolesti, a pritom je vozio i pod dejstvom alkohola, piše Blic.

Predlog za obavezno psihijatrijsko lečenje donet je na osnovu mišljenja veštaka iz Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu da je Jevtić zbog postojeće duševne bolesti kobnog dana bio neuračunljiv i pre nego što je seo za volan, i kao takav bio nesposoban za upravljanje vozilom u javnom saobraćaju. Takođe, utvrđeno je i da je imao 0,92 promila alkohola u krvi.

Prema nalazima veštaka saobraćajne struke, u trenucima kada je na nju naletelo vozilo, nesrećna Iva se kretala propisno po putu kroz Lunovo Selo.

Devojčica je u udesu zadobila teške povrede glave, unutrašnjih organa, nogu zbog kojih je iz užičke bolnice upućena u Urgentni centar u Beograd gde je preminula. Ostala je upamćena kao zlatno dete, jedan od najboljih đaka u školi i dobra drugarica svojih vršnjaka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zlocko

    5. april 2021 | 16:13

    Da je neuracunljiv, ne bi mogao da startuje i pokrene auto, vozi se okolo, pijanci....Sad je jadnik neuracunljiv, dokle vise to lazno moralisanje. Verovatno otac tog deteta u stanju neuracunljivosti moze da mu pobije sve zivo sto ima? Sto da ne?

  • Bhm

    5. april 2021 | 16:34

    Ako nije uračunljiv zasto je vozio?Ako je vozio moraće da odgovara.Problem je što za ubistvo u saobraćaju trezan ili pod dejstvom alkohola kod nas nije bitno,kazna svakako neće biti primerena jer bi jedino njegova glava donekle bila satisfakcija medutim sta vredi njegova matora pijana glava naspram jednog mladog deteta koje jos nije zakoracilo u zivot i koje je trebalo jednog dana da postane majka?Mora zakon da se menja,zakon za sve oblasti i da vazi za sve.

  • Hh

    5. april 2021 | 16:29

    Ma kakvi bre, pustite ga na slobodu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA