≫ 

Majka Daglasa, koji je osumnjičen da je sa suprugom Vericom varao ljude: "Upao je u klopku, čist je"

Marija Janković, Daglasova majka tvrdi da je njen sin pre nego što je uhapšen podneo zahtev za razvod braka jer je shvatio da Verica nije onakva kakvom se predstavlja, kao i da je on samo još jednja njena žrtva

  • 19
Daglas Janković i Mirjana Janković

Levo - Daglas; desno - Mirjana/ Foto: Privatna arhiva

Majka Daglasa, koji je sa suprugom Vericom, kako se sumnja, varao ljude na društvenim mrežama na ime bolesnog deteta, zbog čega su oboje uhapšeni, kaže za Telegraf.rs da je njen sin bio čist pred zakonom do ovog nemilog događaja, a da sada proživljava veliku nesreću jer je upao u klopku. Tvrdi i da je njen sin pre hapšenja podneo zahtev za razvod braka, jer je shvatio da njegova supruga nije ono za šta se predstavljala.

- Moj sin, Daglas, je uvek bio dobar sin, dobar čovek, a na kraju i uzoran građanin naše države, čemu u prilog govori i činjenica da nikada nije imao bilo kakva neslaganja sa zakonom, drugim rečima, njegov dosije, pre ovog nemilog događaja je čist, bez mrlje. On je vredna osoba, godinama je radio kao konobar, nekoliko puta je odlazio na kruzere širom sveta i radio, a svi znamo, da je za takav posao neophodan čist dosije, jer se pre samog odlaska prolaze rigorozne kontrole od strane nadležnih institucija, ambasada, a na kraju i samih kompanija za koje se radi - kaže Mirjana Janković, Daglasova majka.

Žudeći za porodicom i porodičnim načinom života, nažalost, upao je u ovu klopku i trenutno proživljava ovu veliku nesreću. Kada je u jednom trenutku shvatio da njegova supruga nije ono za šta se predstavljala, podneo je zahtev za razvod braka i da nije bilo ovog strašnog trenutka i njegovog privođenja, razvod bi se uskoro i dogodio - tvrdi Mirjana.

Ona moli da se on ne osuđuje pre nego što se samo suđenje ne okonča i sud donese presudu.

- Poštujte načelo o pretpostavci nevinosti. Ja poznajem svog sina, on je, ponavljam dobar čovek i nažalost, još jedna žrtva te žene - istakla je ona.

Saslušani u Tužilaštvu, delimično priznali delo

 

Na saslušanju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu supružnici V. J. (35) i D. J. (39) delimično su priznali da su prevarili, za sada 10 građana, dovodeći ih u zabludu da uplaćuju novac za lečenje obolelog deteta, rođenog 2016. godine, a kako bi oni stekli protivpravnu imovinsku korist.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudu da im odredi pritvor.

Tužilaštvo u saopštenju precizira da se sumnja da su Verica i Daglas tokom 2020. i 2021. godine, u više navrata preko različitih medija upućivali apel za novčanu pomoć, tražeći donacije za lečenje njihovog maloletnog deteta koje su im bile neophodne zbog njihove teške materijalne situacije.

- Tako su lažnim prikazivanjem činjenice da im je dete teško bolesno, doveli u zabludu 10 građana i na taj način od njih uzeli novac, kao pomoć za lečenje teško bolesnog deteta, čime su pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 200.000 dinara - navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su iznoseći svoju odbranu osumnjičeni delimično priznali izvršenje krivičnog dela - produženo krivično delo prevara u saizvršilaštvu.

Advokat Daglasa Jankovića: Poštujte pretpostavku nevinosti

 

- Pre svega molim uvažene predstavnike štampe da poštuju pretpostavku nevinosti, te da smatraju mog klijenta nevinim dok se njegova krivica za krivično delo ne utvrdi pravnosnažnom odlukom suda. Ta obaveza je ustanovljena za sva sredstva javnog obaveštavanja. Moj klijent je dao svoj iskaz pred nadležnim javnim tužiocem, sadržinu tog iskaza nisam u mogućnosti da komentarišem jer je istraga još uvek u toku - kazao nam je advokat Đorđe Dimić u petak, kog smo pozvali da nam prokomentariše slučaj.

O krivici bračnog para odlučivaće sud, ali pre svega zahvaljujući ljudima koji su ukazali na nelogičnosti i sumnje u pozivima za pomoć koji su Daglas i Verica uporno slali, a o čemu je "Telegraf" pisao u više navrata.

(Telegrfa.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Auuuu...

    6. april 2021 | 08:45

    sram je bilo...gde da njega dobrog...cestitog i postenog u tu igru uvuce...ljubi ga majka

  • 😁

    6. april 2021 | 09:24

    Snajka je kriva za sve! A svekrva priželjkuje neki rijaliti ili mi se čini...

  • Salko poturceni srbin

    6. april 2021 | 09:26

    Bio je posten I od jednom je sacekao priliku da se ogresi o zakon matora ne lazi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA