Došao biciklom do kuće bake iz Niša, uzeo poslednje pare skrivene pod jastukom: Komšije imaju snimak

Kradljivac (54) nosio kačket, policija ga ipak identifikovala

  • 6

Niška policija uhapsila je Prokupčanina R. D. (54) zbog teške krađe jer je 30. marta ove godine u njenoj kući u niškom naselju Durlan pokrao 93-godišnju Živku Petrović.

Besramni lopov je ispod jastuka nemoćne starice ukrao 2.020 dinara, poslednje pare koje je baka ostavila da kupi hranu. Uhapšen je zahvaljujući snimku nadzornih kamera sa kuće Živkinih prvih komšija koji su i alarmirali policiju.

- Tog jutra sam izašla u dvorište da malo počistim, iznenada sam ugledala nepoznatog čoveka ispred kuće. Kazao mi je: - Da vam nešto objasnim.... Ja mu rekoh: Izvini, ne znam ni ko si, ni šta si, šta imaš ti meni da objašnjavaš. Istog momenta on pobeže prema kapiji, a ja uđoh u kuću. Vidim otvorena mi vrata od sobe, a prekrivač na krevetu podignut.

Pipnem ispod jastuka, u jednoj kutijici sam imala 2.020 dinara, kad vidim prazna. Odmah sam znala da me je taj čovek pokrao.Pozvala sam komšinicu, kad ona dođe i donese slike sa kamere, on se lepo video.

Komšije  su pozvale  i policiju,  dolazili su u više navrata i rekli su mi da će ga uhvatiti – priča uznemirena baka.

Živka kaže da je penziju dočekala radeći 22 godine u Elektronskoj industriji i to sa opasnim materijama te da je što zbog toga, što zbog starosti nagluva i poluslepa.

- Muž mi je umro, ćerka mi je poginula pa me obilazi zet. Imam i dvoje unučadi, nisam ostala sama. Volim da imam svoj novac, da ne tražim ni od koga. Uvek sam čuvala poneki dinar, da dam deci kad im kažem da mi nešto kupe. Mnogo sam se potresla, kakav je to čovek kad je mogao mene da opljačka – vajka se starica.

Bakina komšinica Jovanka, koja je obezbedila ključne dokaze za hvatanje kradljivca, kaže da veruje da se radi o istom muškarcu koji je u njihovom naselju već počinio nekoliko lopovluka.

- Sve se vidi na kameri, kako je došao do bakine kuće, ostavio bicikl na ulici, a onda ušao u dvorište. Sve je trajalo samo četiri minuta, išetao se seo na bicikl i otišao. Obavestili smo policiju, pregledali su snimak, imao je neki kačket na glavi kojim je zaklanjao lice, ali je ipak identifikovan – rekla je Živkina susetka.

Kako je saopštila niška Policijska uprava, R.D. je osumnjičen za tešku krađu i sa krivičnom prijavom priveden je nadležnom tužilaštvu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lopov

    7. april 2021 | 08:35

    Nije to besramni lopov,to je profesionalac,on ne gleda koliko baba ima godina ,jel neko invalid,jel beba,dijete,nejaka zena,on krade to mu je posao,nema milosrdja

  • Ivan

    7. april 2021 | 08:02

    Kako je znao gde da trazi pare? Radila zena celi zivot i neki slepac ovako da je ojadi.

  • Nije dobro

    7. april 2021 | 10:53

    Ukrao 2020din.Meni običan ne.čovek nije vratio 900e i nisam znao da li se isplati ganjati bitangu i tako je i ostalo.Žao mi je starih ali ovo je baš bedno od ovog lopova.Pa manje od 20e ,šta je s tim čovekom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA