≫ 

Uhapšen niški "Spajdermen": Peo se uz oluke i gromobrane, krao zlatni nakit, pa ga poklanjao devojci

Od početka februara do 6. aprila ove godine vlasnicima stanova pričinio je štetu koja se procenjuje na oko 2.800.000 dinara

  • 2
Lopov fantomka Foto: Shutterstock

Intenzivnim operativnim radom niška Kriminalistička policija rasvetlila je 19 teških krađa i pet pokušaja istovrsnog krivičnog dela i uhapsila serijskog lopova N. R. (35) iz Niške Banje.

- Sumnja se da je on od početka februara do 6. aprila ove godine penjući se uz oluke i gromobrane, dolazio do balkonskih vrata koja je obijao podesnim alatom, a zatim nakon premetačine krao zlatni nakit, satove i novac čime je vlasnicima stanova pričinio štetu koja se procenjuje na oko 2.800.000 dinara. Takođe,  provalio je u pet stanova iz kojih ništa nije uzeo - navela je policija.

Kako saznajemo, policija ga je uhapsila neposredno nakon što je izvesnu količinu plena prodao u jednoj zalagonici.

- Niški kriminalistički inspektori su temeljno radili na ovom slučaju jer su shvatili da se radi o opasnom kradljivcu koji se neće zaustaviti dok ne bude uhapšen. N. R. je lišen slobode kada se najmanje nadao, u centru grada, tokom šetnje sa svojom devojkom. Kod njegove cure pronađeno je 5.450 evra i 21.000 dinara za šta se sumnja da je stečeno prodajom ukradenih predmeta. Takođe, ona je na sebi imala ukradeni zlatni lančić i prsten, a u njenom stanu pronađena i jedna zlatna ogrlica, dva ručna sata  kao i rukavice i alat koji je kradljivac koristio prilikom svojih lopovskih pohoda. Kod osumnjičenog je takođe pronađen zlatan lančić i dva telefona. Takođe, policija je pronašla  i skuter koji je koristio za izvršenje krivičnih dela, štrafciger i rukavice, kao i kovani novac iz srednjeg veka koji je takođe ukraden - navode naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Proverom zlatarskih radnji i zalagaonica, policija je pronašla i potvrde o predaji zlata vrednog 583.000 dinara, koje takođe potiče iz krađa.

N. R. je višestruki povratnik u vršenju krivičnih dela koji je iz zatvora izašao u oktobru prošle godine. Određeno mu je zadržavanje do 48 sati nakon čega će sa krivičnom prijavom biti priveden nadležnom tužilaštvu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad

    9. april 2021 | 16:39

    Vi izgleda ne pravite razliku izmedju nindze i spajdemena.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA