• 0

Širi se lažna vest o hapšenju pripadnika BIA u Prištini: Fotografija je iz 2018. godine

Kako je u lažnoj vesti bilo navedeno, kosovska policija je u akciji u prištinskom naselju "Kalabrija" uhapsila pripadne srpske tajne službe BIA

  • 0
newspapers,  novine, vesti,  čitanje

Foto: Pixabay/shotput

Tekst koji se pojavio u prištinskim medijima, a u kojem se navodi kako su navodno uhapšeni pripadnici BIA u specijalnoj akciji kosovske policije, ispostavio se kao lažna vest.

Kako saznajemo, hapšenje pripadnika BIA se nije dogodilo, a fotografija koju su prištinski mediji "ekskluzivno" objavili je iz 2018. godine i preuzeta je sa interneta.

Reč je o još jednom plasiranju lažnih vest i pokušaja da se srpska služba bezbednosti kompromituje i destabilizuje. U poslednje vreme, u istom cilju, pojavio se niz lažnih tekstova, fotografija i snimaka.

Inscenirana akcija

Kako je u spornoj vesti bilo navedeno, kosovska policija je u akciji u prištinskom naselju "Kalabrija" uhapsila pripadne srpske tajne službe BIA.

"U međuvremenu, elitna jedinica kosovske policije - FIT sprovodi akciju. Sve što su rekli iz kosovske policije ima veze sa operacijom, kako bi se identifikovale i uhapsile neke osumnjičene osobe koje su strani državljani", navedeno je.

Dalje, u vesti je pisalo i da ova policijska operacija ima cilj identifikaciju i lišavanje slobode nekih stranih državljana traženih na međunarodnom nivou, kao i da  nadležne  i specijalne jedinice u i koordinaciji i dalje sprovode operaciju.

Video: Predsednik Srbije čestitao svim pripadnicima Dan Agencije

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima