Odloženo suđenje za pokušaj ubistva Milana Beka: Razboleo se optuženi Zdravković

Pretres je odložen za 21. maj

  • 0
Milan Beko Printskrin: Youtube/B92

U Višem sudu u Beogradu danas je treba da se održe završne reči na suđenju Aleksandru Zdravkoviću optuženom za pokušaj ubistva biznismena Milana Beka, u novembru 2014. godine ispred njegove kuće na Senjaku, kojom prilikom je Beko teško ranjen, ali je odloženo zbog bolesti optuženog.  

Zdravković se nalazi u u kućnom pritvoru, a pretres je odložen za 21. maj. Njegov branilac obavestila je veće da od noćas ima stomačnih problema i da se loše oseća, javljaju Novosti

Nakon izlaganja završnih reči postupajućeg tužioca, Zdravkovića, njegovog branioca i Bekovog punomoćnika sud će zakazati datum objave druge prvostepene presude Zdravkoviću.

Predsednica sudskog veća Marina Anđelković najavila je na prošlom suđenju da će presudu izreći posle 10. maja. To će se, zbog današnjeg odlaganja desiti kasnije.

Njemu je suđenje ponovljeno po nalogu Apelacionog suda u Beogradu koji u julu prošle godine ukinuo presudu kojom je bio je osuđen na 10 godina zatvora za krivično delo teško ubistvo u pokušaju i naložio da mu se suđenje ponovi, a tada mu je ukinuo i pritvor u kojem je bio četiri godine i odredio kućni pritvor.

Na Beka je pucano 14. novembra 2014. godine kada se kolima vraćao s posla u svoju kuću na Senjaku. Tom prilikom je teško ranjen, a doveden je u pitanje i život njegovog vozača Dragana Dragaša.

Beko je na prošlom suđenju izjavio nakon više od šest godina od događaja sada može sa "prilično velikim stepenom uverenja" da kaže da je optuženi Aleksandar Zdravković osoba koja je pucala na njega u novembru 2014. godine.

Zdravković je negirao da je pucao u njega, navodeći da može slobodno da ga pogleda u oči.

On se tereti da je sa NN licem pokušao da ubije Beka, kao i da je tom prilikom doveo u pitanje život njegovog vozača Dragana Dragaša, i to tako što je pucao u njih kada je vozač usporio kretanje vozila kako bi daljinskim upravljačem otvorio kapiju Bekove kuće na Senjaku.

Beko je bio teško ranjen.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA