≫ 

Odloženo suđenje vozaču "audija" koji je pokosio pešake u Nišu: Danas protest rodbine žrtava

Na današnjem glavnom pretresu između ostalog, trebalo je da se komisija veštaka Zavoda za sudsku medicinu izjasni o neurološkom, psihijatrijskom i stanju duševne zrelosti Stamenkovića

  • 13
Nemanja Stamenković suđenje grad Niš audi Foto: D.K.

Današnje suđenje Beograđaninu Nemanji Stamenkoviću (19) koji se tereti da je 4. januara ove godine na Bulevaru Medijana, vozilom "Audi A6 Qatro" izazvao tešku saobraćajnu nesreću u kojoj su stradali dvanaestogodišnji Andrej Prenkljušaj i Dejan Ilić (48) odloženo je za 19. maj.

Na današnjem glavnom pretresu između ostalog, trebalo je da se komisija veštaka Zavoda za sudsku medicinu izjasni o neurološkom, psihijatrijskom i stanju duševne zrelosti Stamenkovića, s obzirom na to da se radi o mlađem punoletnom licu.

Razlog više što je sudija Gordana Petrović naložila veštačenje, je što se celokupna odbrana Stamenkovića zasniva na navodnom pomračenju svesti u trenutku nesreće izazvanom kriznom situacijom usled iznenadnog nailaska u kružnom toku, za sada nepoznatog vozila.  Takođe, danas su trebalo da budu ispitani i stručni saradnici saobraćajne struke koje je angažovala odbrana radi objašnjavanja okolnosti koji su dovele da se vozilo nađe na trotoaru i pokosi pešake.

Na prethodnim glavnim pretresima osim okrivljenog, saslušane su njegove saputnice, dve maloletne devojke od kojih je jedna posvedočila da nije primetila ništa neuobičajeno u njegovom ponašanju tokom vožnje te istakla da ga je upozoravala da skine nogu sa papučice gasa. Njena drugarica je podržala Nemanjinu odbranu i potvrdila da se u kružnom toku iznenada pojavilo nepoznato vozilo usled čega se Stamenković uplašio.

Nalaz je dao i veštak saobraćajne struke Dejan Bogićević potvrdivši da se u trenutku nesreće Stamenković kretao brzinom od najmanje 131 kilometara na čas. Govorili su i saobraćajni policajci koji su bili na mestu uviđaja, objasnivši da se optuženi nakon nesreće držao za glavu i plakao, ali i naglasivši da takvo ponašanje tipično za vozače koji izazovu tešku saobraćajnu nesreću.

Za danas u 15 sati u blizini niške Palate pravde rodbina žrtava je najavila protest kako bi tražili izmenu Krivičnog zakonika radi ustanovljavanja strožih kazni za vinovnike ovako teških saobraćajnih nesreća. Po važećem zakonu, maksimalna kazna za saobraćajne nesreće je od jedne do osam godina, izuzetno do 12 ukoliko uključuje umišljaj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloš

    28. april 2021 | 08:45

    Ovaj vozač će na žalost u najgorem slučaju dobiti nanogicu. Imam utisak da će biti okrivljeni nastradali pešaci jer u to vreme nisu smeli da budu na trotoaru. Trebali su da.sede u kući jer su smetali ovom vozaču u njegovoj vožnji pri velikoj brzini kroz naseljeno mesto. Dokle više ćemo mi pešaci biti žrtve obesnih vozača.

  • Zemunac

    28. april 2021 | 08:40

    "Mladje punoletno lice..." Ne, gospodo, on je punoletan i time u punoj odgovornosti za to sto je ucinio! Imao 19. ili 49. ili 79. godina!!! Ubio je drugo ljudsko bice, tacka!

  • Ivan

    28. april 2021 | 08:43

    Znaci video je auto u kruznom toku i uplasio se. Pa dobro to je zaista nesto sto se retko desava u kruznom toku i normalno je da se covek toliko uplasi da dozivi pomracenje svesti, nagazi gas do daske i pregazi dva coveka na trotoaru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA