≫ 

Vučić: Nećemo dekriminalizovati marihuanu. Gonićemo sve zbog nje

- Gonićemo i narkodilere i one koji nose i prenose drogu, gonićemo ih više nego ikada - rekao je predsednik

  • 8
Aleksandar Vučić  Gadžin Han Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Novom Sadu da neće biti dekriminalizacije marihuane, već da će, naprotiv, goniti svakog zbog nje i sa njom, i to još više. 

Nećemo da dekriminalizujemo marihuanu. Smislili su da će tako svi da budu oslobođeni za Jovanjicu. Vidite kakva je to strašna laž. E, sada vas obaveštavam, nećemo da dekriminalizujemo ni posedovanje ni uzgajanje ni marihune ni slično marihuani. Gonićemo i narkodilere i one koji nose i prenose drogu, gonićemo ih više nego ikada. Samo da vidite da su opet slagali - rekao je Vučić u Novom Sadu odgovarajući na pitanje novinara a zatim dodao:

- Oni ne razumeju šta znači promena člana 4 u član 1. Ne razumeju šta su to medicinski izuzeci. Gonićemo sve za marihuanu, sa marihuanom i neće biti nikakve dekriminalizacije marihuane. 

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar, da podsetimo, izjavio je prošle nedelje  da će Srbija kao članica UN ispoštovati odluku UNODK-a da se marihuana skine sa liste narkotika i naveo da se u Srbiji već radi na tome.

Lončar je, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa ministrom zdravlja Severne Makedonije Venkom Filipčetom, kazao da nema razloga da Srbija ne ispoštuje odluku UN, prenosi Tanjug.

- Već smo ušli u tu problematiku i mi kao članica UN ispoštovaćemo sve. Radimo na tome i kako su oni zamislili nema razloga da ne primenimo, a da ne ugrožavamo građane i zakonodavstvo - kazao je Lončar.

Dodao je da će odluke u vezi toga doneti najveći stručnjaci u našoj zemlji i, navodeći da je to izuzetno osetljiva tema, zamolio sve da ne nagađaju unapred šta će i kako biti, već da se strpe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slavko

    28. april 2021 | 16:45

    Biljku u farmaceutskoj industriji od koje se pravi lek treba zakonom zastititi od zloupotrebe.

  • Ivana

    28. april 2021 | 22:25

    Svi kriminalni klanovi koji su gajili marihuanu moraju biti pohašeni.

  • Zeljko

    28. april 2021 | 16:37

    Tako je, medicnska marihuana da, kao i konoplja za zanatlije, ali sve ostalo je krivično gonjenje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA