Nema osumnjičenih za brutalno ubadanje Leskovčanina: Misterija smrti siromašnog usamljenika

Komšije koje su reporteri zatekli ispred lokalne prodavnice pretpostavljaju da se to ubistvo dogodilo noću, a takva logika dolazi od činjenice da je gorelo svetlo u kući

  • 0
Les, mrtvak, mrtvacnica, mtrav covek

Foto-ilustracija: Shutterstock

Rade Ranđelović (63) iz sela Strojkovca kod Leskovca skončao je na svirep način, tako što ga je neko više puta izbo nožem u svojoj kući, ispričale su JuGmedii njegove komšije i rođaci, mada zvanični organi još nisu saopštili da li se radi o nasilnoj smrti.

U PU Leskovac samo je potvrđen događaj i rečeno da još nema kvalifikacije dela budući da se čeka obdukcija i saopštenje Višeg tužilaštva koje se još nije oglasilo, iako se još juče ujutru saznalo za misterioznu smrt.

Ne zna se tačno kada se desio zločin i koji su njegovi motivi jer je Ranđelović bio siromašan, a nije imao ni neprijatelje.

Komšije su juče ujutru oko 9 sati konstatovale da u kući Ranđelovića, koji je živeo sam, dva dana gori svetlo, pa su alarmirale njegove rođake, ispričala je JuGmedii rođaka i komšinica B.M, koja je prva otvorila vrata i ugledala stravičan prizor u hodniku.

- Ulazna vrata nisu bila zaključana. Otvorila sam ih, a iza mene je išao sin njegovog brata od strica. Videla sam ga odmah u hodniku. Ležao je na leđima, celo lice mu je bilo krvavo, a krv je bila zapečena, dok su mu nokti bili plavi - priča ova sedamdesetogodišnjakinja, koja kaže da je muški deo familije odmah pozvao policiju.

Ono što je potom usledilo samo su prepričavanja onoga što su saznali od ljudi sa uviđaja ili od mrtvozornika.

- Ispričali su nam da je imao mnogo uboda po telu i to nekim velikim nožem. Jedan je bio u centru čela, nekoliko na leđima, toliko veliki da su me se kao, čak, videli bubrezi, a jedan ubod na ruci i velika posekotina pored. Kažu da se branio od napadača - rekla je B. M.

Komšije koje su reporteri zatekli ispred lokalne prodavnice pretpostavljaju da se to ubistvo dogodilo noću, a takva logika dolazi od činjenice da je gorelo svetlo u kući.

Rade Ranđelović, bivši radnik fabrike lekova "Zdravlje" u Leskovcu, je živeo sam u lepoj dvospratnoj kući u centru sela jer su mu roditelji davno umrli, supruga ga napustila, a ćerke su udate.

Tvrde da nije imao neprijatelje.

- Voleo je da popije, a živeo je bez novca, pa smo ga mi, njegvi rođaci, pomagali. Nikada se ni sa kim nije svađao, pa ne znam ko ga je i zašto ubio? - pita se B. M.

I u drugoj kući preko puta bračni par priča istu priču.

- Bio je tih čovek. Kada je imao pare pijuckao je, a kada ponestanu, osamio bi se u kući. Nismo čuli da se s nekim posvađao, čak ni ulazna vrata nikada nije zaključavao - pričaju.

Stariji meštani bogatog sela Strojkovce, desetak kilometara udaljenog od Leskovca, kažu da ovakav zločin ne pamte u tom selu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA