• 7

Predsednik Udruženja sudija i tužilaca: DNK uzorci na mašini su čvrst dokaz protiv Belivukove grupe

Prema njegovim recima, ova grupa je ljude mučila, ubijala i na kraju na najstrašniji način mlela njihove ostatke da bi ih dalje uništila i razbacala

  • 7
Ritopek, Veljko Belivuk Velja Nevolja, mašina za mlevenje mesa

Foto: MUP Srbije

U iščekivanju zvaničnih informacija kome pripadaju DNK profili otkriveni na industrijskoj mašini za mlevenje mesa pronađenoj u skrivenoj prostoriji objekta u Ritopeku, a koji je koristila organizovana kriminalna grupa Veljka Belivuka, predsednik Udruženja sudija i tužilaca Srbije (UTS) Nenad Stefanović za Tanjug ukazuje da su DNK uzorci veoma su čvrst dokaz protiv ove grupe.

- U svetu kriminalističke policije i forenzike DNK trag se smatra najjačim dokazom - kaže Stefanović i pojašnjava da se DNK analiza zasniva "na utvrđivanju forenzičkih DNK profila dobijenih iz bioloških tragova i njihovim poređenjem sa identifikacionim DNK profilima lica za koje se sumnja da su ostavila taj trag, koji je izolovan.

On je dodao da DNK profil može biti izolovan i iz vrlo male količine biološkog materijala.

Stefanović objašnjava da je DNK analiza u suštini uporedna metoda koja za otkrivanje okrivljenog zahteva dva DNK uzorka.

- Jedan pronađen na mestu zločina koji, na primer, dokazuje da je ubica boravio na datom mestu i drugi uzorak od osobe za koju se sumnja da je ubica. Ako se ispostavi da se dva uzorka poklapaju, da potiču od iste osobe, onda je DNK analiza pomogla u rešavanju slučaja - precizirao je Stefanović, inače zamenik tužioca u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Ranije danas ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je saopštio da su nakon obavljenih veštačenja pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Tužilaštva za organizovani kriminal definitivno potvrdili da se u mašini za mlevenje mesa koja je pronađena u kući koja je pripadala klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u beogradskom naselju Ritopek nalazi više DNK uzoraka razlicitih žrtava.

Prema njegovim recima, ova grupa je ljude mučila, ubijala i na kraju na najstrašniji način mlela njihove ostatke da bi ih dalje uništila i razbacala.

Mašina za mlevenje mesa i arsenal različitog naoružanja i eksploziva pronađeni su pre dve sedmice u tajnoj prostoriji u kući u Ritopeku i po nalogu tužilaštva odmah prosleđeni na veštačenje.

Video: U Belivukovoj kući pronađena mašina za mlevenje, potvrđeni tragovi DNK različitih žrtava

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Тодорић

    Ко зна чега још ту има...потражите и днк Јелене Марјановић,или упоредите онај непознати днк са њеног тела...

  • Mia

    Kakav krvnik!!!

  • Silvija

    Ovo neki novi Hitlerovi ucenici,Kako mogu da spavaju ,ljude ubijali,mucili,grade vile,bogate se iz zatvora,Ukinuta obavezna vojska,posalji mlade u vojsku neka se uce lepom ponasanju,postovanju à ne da postanu zlikovci Mladi samo vise po kaficima,droga je nekima kao poslastica,kradu ubijaju ,novac im je vazniji od familijeOvi ,,Nevoljini,, bolje da ne izadju nikada iz zatvora,dosta je bilo njihovog hira,Doslo je vreme da se zakon u Srbiji promeni,ubijanje zena,starih,silovanja,Smrtnu kaznu uvesti,niko nema pravo da nekome nasilno oduzme zivot,

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima