Saslušan osumnjičeni za ubistvo zbog svađe oko bandere: Izjavio da je potresen, nije izneo odbranu

Do napada je došlo posle žučne rasprave oko bandere sa seoskog groblja

  • 6
Nož, ubica, ubistvo

Foto ilustracija: Shutterstock

Zoran K. (77) iz Suvog Sela, kod Vladimiraca danas je saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Šapcu zbog sumnje da je preksinoć, posle kraće svađe, sa više uboda nožem ubio Slobodan N. (56) iz istog sela.

Kako Telegraf.rs saznaje, on se pred tužiocem izjasnio da je još potresen zbog događaja u kojem je naneo smrtne povrede poznaniku iz sela i da zbog toga nije sposoban da iznese odbranu.

Tužilaštvo ga tereti za krivično delo ubistvo iz člana 113. Krivičnog zakonika, za koje je zaprećena zatvorska kazna od najmanje 5 do 15 godina.

Po zahtevu Višeg tužilaštva njemu je određen pritvor do 30 dana.

Zoran i Slobodan najpre su se posvađali kada se na jednom skupu povela reč o uređenju seoskog groblja i kada je spomenuta bandera koja je tamo godinama i do sada nikome nije smetala.

Zoran je na trenutak prekinuo žučnu raspravu kada je otišao do svog automobila gde je imao kuhinjski nož, pa se vratio i sa više uboda u stomak teško ranio Slobodana. Svi koji su su se tu zatekli nisu ni slutili da će se svađa završiti tragedijom. Ranjeni Slobodan se uputio niz brdo svojoj kući, kada ga je presreo sinovac i prevezao do Doma zdravlja u Vladimrcima.

Hitna služba ga je u kratkom roku transportovala do šabačke bolnice, ali lekari nisu uspeli da mu spasu život. Zbog povreda vitalnih organa i obilnog krvarenja, Slobodan je preminuo ubrzo posle prijema u bolnicu.

Meštani Suvog Sela su zgroženi zločinom koji se u njihovom selu dogodio. Ovakvu tragediju ne pamte ni najstariji meštani koji su najbrojniji među približno 300 stanovnika sela.

- Slobodanova porodica je ostala bez glave kuće, čestitog i poštenog domaćina, a Zoran će robijati pod stare dane. Nije trebalo da se dogodi ovako ni zbog jednog od njih - rekao je sagovornik Telegrafa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M

    11. maj 2021 | 20:06

    Za sve koji kukavicki nose noz 10 godina a za one koji ga koriste 30.za ubistvo nozem najmanje 40.danas svaka nakaza nosi noz.umobolnici koji nose znaci hoce i da ga koriste inace zasto bi nosili.dedu vezati za banderu pored groblja i da ceka smrt.

  • nesa

    11. maj 2021 | 21:52

    ovaj bar da je nosio noz(u osmoj deceniji zivota) nego je svesno,znaci planski otisao do kola po njega.najvisa kazna,bez obzira na godine

  • Tupson

    11. maj 2021 | 19:56

    Pa ne mozes ti da pobijes banderu tek onako. Komsije se pitaju prvo. Valjda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA