≫ 

Crna Gora izručuje Lazara Ilića Srbiji: Osumnjičen da je ubio Šarca u Tržnom centru Ušće

Ubistvo se desilo u oktobru prošle godine

  • 1
Aleksandar Šarac Foto: Telegraf, Novosti.rs/Privatna arhiva

Kraljevčanin Lazar Ilić biće izručen srpskim vlastima koje ga potražuju zbog sumnje da je u oktobru 2020. godine u Beogradu ubio Aleksandra Šarca, odlučio je Apelacioni sud Crne Gore, piše RTCG.

Ilić je uhapšen u 22. januara u Budvi, zbog sumnje da je pripremao likvidaciju bezbedonosno interesentne osobe iz te opštine.

Kod Ilića je nakon hapšenja pronađena fotografija Budvanina, kojeg je, kako su zaključili u policiji, planirao da ubije.

Policijskom akcijom rukovođeno je iz Podgorice, odnosno iz Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, uz pomoć pripadnika kriminalističke policije Budva.

Opština je puna dva sata bila pod blokadom, a policijska patrola kontrolisala je sve automobile na ulazu u grad kod hotela ,"Park", dok je druga bila na zaobilaznici.

Nekoliko meseci pre nego su mu stavljene lisice u Budvi, Ilić je, prema sumnjama beogradske policije, iz pištolja ,"bereta", kalibra 7,65 milimetara, na kojem je bio prigušivač pucao na Šarca u garaži TC Ušće.

Prilikom bekstva, Ilić je pištolj bacio u žbunje ispred tržnog centra, gde su ga forenzičari kasnije pronašli.

Ustanovljeno je da su na pištolju izbrušeni serijski brojevi, što je predstavljalo otežavajuću okolnost forenzičarima prilikom utvrđivanja porijekla ovog oružja.

Na pištolju nisu pronađeni otisci što ukazuje i da je likvidacija Šarca vrlo profesionalno planirana i odrađena.

- Ilić se sumnjiči da je izvršio krivično delo teško ubistvo u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija - navodi se u odluci Apelacionog suda.

U rešenju se navodi da je Ilić ovom prilikom sa umišljajem doveo u opasnost živote drugih lica, koja su se zatekla na parkingu.

Video: Uznemirujući sadržaj: Snimak ubistva Šarca na parkingu u Ušću

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • A

    18. maj 2021 | 11:17

    Ako se ovako nastavi eto nama pola cg da je ranimo, odevamo , grejemo, placamo dzeparac, vakcnisemo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA