≫ 

Potvrđena presuda porodilji iz Brusa za ubistvo bebe: Dobila nanogicu 12 meseci

- Prvo je nađena posteljica i deo pupčane vrpce, a nakon toga i beba bez znakova života

  • 14
Beba noge Foto: Pixabay

Viši sud u Kruševcu potvrdio je prvostepenu presudu Osnovnog suda u Brusu, gde je ovog februara odlučeno o jednogodišnjoj kazni. Kako pišu Novosti, tužilaštvo u Brusu tražilo je 18 meseci zatvora.

Na poslednjem pretresu prošlog novembra, okrivljena je priznala krivicu, ispričala kako je došlo do celog događaja i naznačila da se kaje. Ubistvo bebe dogodilo se 18. aprila, 2020. godine nakon što se Jovana Đ. porodila u kupatilu porodične kuće.

- Obdukcijom je utvrđeno da je rodila živo muško dete, a da je potom rukom otkinula pupčanu vrpcu i novorođenče nakon porođaja, dok je davalo znake života, zamotala u peškir i stavila ga u PVC kesu žuto-plave boje od praška “Meriks” i tom prilikom novorođenom detetu nanela povrede glave - navodi se između ostalog u optužnom predlogu u koji su “Novosti” imale uvid.

Kako je utvrđeno tokom istrage,nakon porođaja, bebu je potom odnela na smetlište koje se nalazi na 100-ak metara od porodične kuće i tu ga i ostavila. Na tom mestu, našli su ga i istražitelji u najmučnijoj potrazi za malim lešom koji je organizovan na teritoriji Brusa.

- Prvo je nađena posteljica i deo pupčane vrpce, a nakon toga i beba bez znaka života - kaže izvor “Novosti”.

Sve se otkrilo kada je mladoj porodilji pozlilo. Javila se lekaru lokalnog Doma zdravlja, koji je odmah utvrdio da je došlo do porođaja. U slučaj se uključila i policija, a devojka je transportovana na Ginekološko-akušersko odeljenje Opšte bolnice u Kruševcu. Za trudnoću nije znao niko u porodici.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ANTIROM

    19. maj 2021 | 09:23

    ZESTOKA KAZNA ,DA NIJE ZALOSNO BILO BI SMESNO

  • Sasa123

    19. maj 2021 | 09:23

    Smejurija od kazne i našeg pravosudja

  • Misljenje

    19. maj 2021 | 09:35

    12 meseci sa nanogicom? Pa da je ona znala da ce proci sa ovom kaznom, odmah bi sve priznala i prijavila! Ocigledno su nasi zakoni zastareli, krivicna dela se izvrsavaju mnogo agresivnije nego ranije, mnoga krivicna dela nisu obuhvacena zakonom, nego ih po obelezjima svrstavamo u neki od ponudjenih.. sve ovo treba prilagoditi danasnjem monstruoznom svetu..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA