≫ 

Uhapšen Nišlija zbog utaje poreza: Sumnja se da je oštetio državni budžet za četiri i po miliona

On je, navodno, u avgustu 2018. godine manjio cenu robe a zatim je prodao poznatom kupcu, kao i da je prijavio manji prihod za 2018. godinu

  • 2
Hapšenje, lisice Foto: Shutterstock

Policija u Nišu, u saradnji sa Poreskom policijom i Osnovnim javnim tužilaštvom u Prokuplju, uhapsila je A. D. (37) iz okoline Merošine zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo poreska utaja.

Kako je saopšteno, sumnja se da je on u avgustu 2018. godine, kao odgovorno lice jednog preduzeća u okolini Merošine koje se bavi trgovinom, umanjio cenu robe a zatim je prodao poznatom kupcu pa je na taj način smanjio prihode odnosno osnovicu za porez na dobit.

Takođe, sumnja se i da je A.D, kao odgovorno lice druge radnje koja se bavi gradnjom, prijavio manji prihod za 2018. godinu i na taj način izbegao da plati poreze na prihod i doprinose za socijalno osiguranje.

Sumnja se da je na ovaj način oštetio budžet Republike Srbije za oko 4.420.000 dinara.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Prokuplju, A. D. je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu.

Video: Strašna nesreća u Nišu: Stariji bračni par pokošen na pešačkom prelazu, bore im se za živote

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • V

    20. maj 2021 | 06:19

    Bravo, konacno ste se setili , narod izgubio svaku nadu.Povratite poverenje.Oduzeti svu imovinu i onu koju je prepisao na bliznje i daljne.

  • Zoran

    19. maj 2021 | 16:55

    Hapsi lopove

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA