≫ 

Sahranjen Aleksa koji je stradao u tuči: Na groblje mu doneli loptu, kopačke, na majicama broj 33

Iako Aleksa nije imao vidljivih poruka po telu, obducenti su utvrdili da su one ipak prisutne

  • 7
Stojmenović Aleksa Foto: D.K. / Instagram/_alexaa_33

Aleksa S. (26), koji je stradao u tuči na rođendanu u aleksinačkom restoranu, sahranjen je danas. Nesrećnog mladića je na večni počinak ispratila brojna rodbina, ali i prijatelji i saigrači iz fudbalskog kluba.

Aleksini drugovi na sahranu su došli u identičnim crnim majicama na kojima je bila njegova slika, ispod koje je pisalo "Živiš". Broj 33, koji je Aleksa nosio na dresu, bio je odštampan na majicama pozadi, a na groblje su doneti i fudbalska lopta i kopačke u kojima je igrao..

Oni su potom odneli kovčeg sa Aleksinim telom do grobnog mesta, gde je sahranjen nakon opela.

Uz suze i jecaje, sanduk je spušten u grob koji je pokriven cvećem. Na jednom od balona u obliku srca neko od njegovih najmilijih je napisao: "Pravda za Aleksu".

- Bio je to dečko bez mrlje, nikada ga nećemo prežaliti. Meni je nekako još teže jer sam i ja bio na tom rođendanu. Nisam video šta se desilo, sve je to bilo jako brzo i meni iza leđa. Nisam stigao da mu pomognem. Ovde smo danas da ga ispratimo i odamo mu poslednju počast. Svi smo mnogo izgubili, dobrog druga, fudbalera, strašno je što je tako stradao - kazao je Danijel Mitić, njegov prvi komšija i drug.

Devojka u crnini stiskala je loptu sa potpisima njegovih kolega fudbalera dok su okupljeni ljudi pokušavali da je smire.

Nasilna smrt

Obdukcijom tela preminulog mladića, utvrđeno je da je njegova smrt nasilna, a ne prirodna. Kako saznajemo, kobna je bila povreda koju je mladić zadobio u predelu vrata.

- Takva povreda nikako ne može da nastane prilikom pada, isključena je mogućnost da je udarac glavom u stepenice bio smrtonosan. Povreda koja je dovela do smrti nastala je delovanjem mehaničke sile na vrat, bilo da je u pitanju pesnica ili neki predmet - kažu naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Takođe, mada prema prvim informacijama, Aleksa nije imao vidljivih povreda na telu, obducenti su ustanovili da su one ipak prisutne.

- Ustanovljeno je više povreda koje ukazuju da nije udaren samo jednom, što je potvrdilo sumnju da je bio žrtva tuče koja se kobne noći dogodila u kafani u kojoj se slavio rođendan - navode naši izvori.

Nakon nalaza obducenata, policija u Nišu uhapsila je mladića O. P. (18) iz Aleksinca zbog učestovanja u tuči sa smrtnim ishodom.

Takođe, policija je uhapsila i M. S. (26) i Z. T. (18) iz Aleksinca zbog postojanja osnova sumnje da je izvršili krivično delo učestvovanje u tuči.

Sumnja se da je O. P udario dvadesetpetogodišnjeg mladića i naneo mu teške telesne povrede od kojih je preminuo. M. S. i Z. T. se sumnjiče da su u istom restoranu učestvovali u tuči.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Emmina

    19. maj 2021 | 14:55

    Dusa draga....kako tvoje oci i lice sija ...posebnim sjajem......da te cekaju najljepse dzennetske basce-rajske.....a dusmane kazna😔

  • Sneza

    19. maj 2021 | 15:08

    Gospode Boze, strasno.

  • Ivana

    19. maj 2021 | 15:38

    Saucesce porodici .Zalosno ,tuga do neba .Bio je andjeo i sada je sa andjelima .Zao mi je mnogo !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA