Dođu iz zemalja gde je zabranjena droga, pa je kriju na srpskim granicama u žvakama, labelu, soku...

U oba slučaja putnike su, zajedno sa otkrivenim narkoticima, preuzeli policija i tužilaštvo

  • 4
CARINA INFO droga zaplena Foto: Uprava carina Republike Srbije

Mada uglavnom dolaze iz zemalja gde je takođe zabranjena upotreba droge, pojedini putnici ne odustaju od sakrivanja malih količina različitih narkotika, za tzv. „ličnu upotrebu“, na potpuno neverovatnim mestima, gde ih verovatno niko, osim iskusnih carinika ne bi nikada ni tražio.

Tako su carinici na Gradini dva dana zaredom, 19. i 20. maja 2021. godine, u saradnji sa policijom, pronalazili paketiće marihuane, kokaina, hašiša i semena indijske konoplje u labelu za usne, kutiji žvakaćih guma, tetrapaku punom soka i u kesi sa smećem. Nekoliko dana ranije je i u novosadskoj pošti otkrivena pošiljka puna epruveta sa semenom marihuane.

Prvi slučaj na Gradini otkriven je kada je za detaljnu kontrolu na izlazu iz zemlje izdvojen automobil „folksvagen multivan starlajn“ nemačke registracije, kojim su putovala dvojica braće, turskih državljana, starih 33 i 37 godina.

Iako su na uobičajeno pitanje carinika odgovorili odrično, rekavši da sa sobom nose samo lične stvari, već na samom početku kontrole se ispostavilo da nisu rekli istinu.

Naime, ličnim pretresom u džepu jakne mlađeg brata prnađena je ručno pravljena cigareta marihuane. On je i u drugom džepu jakne krio lateks rukavicu, koja je takođe bila napunjena ovim narkotikom.

Daljim pregledom vozila, između sedišta su pronađena dva tetrapaka puna soka, u kojima je pored tečnosti bilo i nekoliko paketića marihuane i hašiša.

Naposletku je i u kesi sa smećem pronađen paketić kokaina zamotan u papirnu maramicu, kao i dve epruvete i jedno originalno papirno pakovanje sa ukupno 60 semenki indijske konoplje.

Narednog dana, takođe na izlaznoj strani ovog prleaza, u sličnom pokušaju osujećen je 27-godišnji turski državljanin koji je putovao u društvu nešto starijeg državljnina Francuske.

Među ličnim stvarima u automobilu „pežo 308“ francuske registracije, kojim su putovali, pronađena su dva grumena kokaina, sakrivena među žvakaćim gumama u originalnoj plastičnoj kutiji, nakon čega su čak i u labelu za usne pronađena dva paketića marihuane. U oba slučaja putnike su, zajedno sa otkrivenim narkoticima, preuzeli policija i tužilaštvo.

Interesantan je i slučaj poštanske pošiljke u kojoj je na ispostavi Pošta Novi Sad pronađeno sedam epruveta sa 43 semenke marihuane. Seme narkotika poslato je iz Kranja u Sloveniji, a zahvaljujući budnosti carinika nije isporučeno primaocu u Temerinu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA