≫ 

Posle tuče navijača kod Beton hale privedeno 109 huligana: Posle pregleda snimaka, njih 10 zadržano

Tužilaštvo će od Urgentnog centra pribaviti izveštaje o broju osoba koje su zadobile povrede i da li su one lake ili teške, a zatim će od svih njih uzeti izjave

  • 58
FUDBAL Crvena ZVEZDA PROSLAVA Foto: tanjug/Tara Radovanović

Zbog sinoćnih nereda u "Beton hali", procesuirano je ukupno 109 punoletnih osoba, a za sada je po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, određeno zadržavanje do 48 sati za njih 10, dok su ostali privedeni kod sudije za prekršaje.

Kako je izjavio ministar Aleksandar Vulin privedeno je i 17 maloletnih lica.

Posle proslave šampionske titule FK Crvena Zvezda, u prisustvu nekoliko hiljada navijača, veća grupa se izdvojila od prisutnih i krenula da pravi nerede u "Beton hali", gde su u baštama restorana sedeli gosti, potvrđeno je danas Tanjugu.

Huligani su lomili izloge i inventar, a potom su i naneli povrede određenom broju lica, saopštilo je tužilaštvo.

Nakon toga su pripadnici MUP-a u saradnji sa Prvim osnovnim javnim tuzilastvom priveli ukupno 109 punoletnih lica.

- Nakon uzimanja izjava, kako od njih tako i od ostalih prisutnih, i pregleda svih video zapisa, po nalogu dežurnog zamenika tužioca određeno je zadržavanje, za sada, za 10 lica zbog osnovane sumnje da su izvršili u grupi krivično delo nasilničko ponašanje - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Ostali su zbog izvršenog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru, i zbog, za sada, nedostatka dokaza da su izvršili i krivično delo, odmah sprovedeni kod sudije za prekršaje.

- Ukoliko se prilikom sprovođenja prekršajnog postupka utvrdi da su i neki od njih izvršili krivična dela, a ne prekršaj i protiv njih će se voditi krivični postupak - ukazalo je tužilaštvo.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by MOJ BEOGRAD (@moj_beo_grad)

Takođe je poručilo da, ako policija u saradnji sa Prvim osnovnim javnim tužilaštvom utvrdi identitet i drugih lica, da su svojim drskim i bezobzirnim ponašanjem u Beton hal"i ili bilo gde drugo nakon proslave Zvezdine titule, izvršili krivično delo nasilničko ponašanje ili neko drugo krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti, pokrenuće se krivični postupci i protiv tih osoba.

Tužilaštvo će od Urgentnog centra pribaviti izveštaje o broju osoba koje su zadobile povrede i da li su one lake ili teške, a zatim će od svih njih uzeti izjave.

Deset osumnjičenih koji su zadržani zbog nasilničkog ponašanja biće saslušani u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu, a u zavisnosti od njihove odbrane i od toga da li su ranije osuđivani, kada i za koja dela, biće odlučeno da li će predložiti sudiji za prethodni postupak da im odredi pritvor.

U daljem toku postupka sprovešće sve dokazne radnje, radi utvrđivanja činjeničnog stanja i odgovornosti privedenih, poručilo je tužilaštvo.

Video: Proslava 32. šampionske titule Crvene zvezde na reci Savi: Igrači i navijači pevali kao u transu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Žk

    23. maj 2021 | 10:31

    Šta je sve njima dozvoljeno da rade po Srbiji i nikad ne odgovaraju. Imaju debele veze u sudstvu, tužilaštvu... Oni sa tim činjenicama i likuju, i javno priznaju da je to tako. To je i razlog njihove iznenadne "hrabrosti", pamtim dane kada tu podršku nisu imali, nisu bili tako bahati. Država od navijača zvezde pravi poludebile svojom zaštitom.

  • ILIJA PANDUROVIĆ

    23. maj 2021 | 09:46

    Komedija...nisu trebali ni tih deset, neka se deca vesele, nije mala stvar osvojiti titulu u herojskoj borbi sa klubovima tipa FK "Inđija", Surdulica i ostale fudbalske veličine. Kažem deca (po kriterijumu da je čovek od 22-23 godine dete...što bi rekao jedan čovek)

  • Boki

    23. maj 2021 | 10:20

    Pa sto ste dozvolili

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA