≫ 

Maseru Savi i majci cvećarki određen pritvor, tužilaštvo: Osumnjičeni su za dva krivična dela

Poslovali u divljoj ordinaciji u centru Beograda tokom nešto više od 15 meseci

  • 0
Savo Knežević, Dr Suavage Foto: ATA images

Nakon što je u javnost dospela vest o hapšenju masera Save K. iz Batajnice koji je u svojoj neregistrovanoj ordinaciji vršio estetske operacije pacijentima oba pola, oglasilo se saopštenjem Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu. Kako su naveli u svom saopštenju, njemu i njegovoj majci D. K, cvećarki po zanimanju, određen je 48-časovni pritvor.

- Dana 24. maja 2021. godine dežurni zamenik javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu odredio je zadržavanje u trajanju od 48 sati osumnjičenima S. K. i D. K. zbog postojanja osnova sumnje da je osumnjičeni S. K. izvršio produženo krivično delo Neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću produženo krivično delo Teška dela protiv zdravlja ljudi, dok je osumnjičena D. K. izvršila produženo krivično delo Neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću u pomaganju i produženo krivično delo Teška dela protiv zdravlja ljudi u pomaganju.

Osumnjičenom S. K. se stavnja na teret da se u neregistrovanoj ordinaciji "Dr Sauvage" u Beogradu, ul. Terazije br. 6, GO Strai grad, u periodu od 02. januara 2020. godine do 08. aprila 2021. godine, za novčanu naknadu bavio određenom delatnošću bez odgovarajuće stručne spreme i bez odgovarajućeg odobrenja za samostalan rad, odnosno licence, a za čije obavljanje mu je po zakonu potrebna dozvola nadležnog organa - stoji u saopštenju Prvog OJT u Beogradu.

Dalje navode da je osumnjičeni pružao medicinske usluge i izvodio zahvate nad pacijentima, prikrivajući činjenicu da nije stručno osposobljen za pružanje medicinskih usluga i izvođenje medicinskih zahvata. Navode i da je potom izdavao medicinske izveštaje sa propisanom terapijom, te da je to bilo bez pečata i sa lažnim brojem licence. U saopštenju dalje stoji da je "posao" obavljao za dogovorenu naknadu.

- Što je za posledicu imalo teško narušavanje zdravlja za sada pet oštećenih lica, sve u pomaganju sa majkom, osumnjičenom D. K. koja je u navedenom periodu u neregistrovanoj ordinaciji primala pacijente kojima treba da se pruže medicinske usluge i odrade medicinski zahvati, te od istih uzimala novčanu naknadu, sve to iako joj je bila poznata činjenica da njen sin osumnjičeni S. K. u neregistrovanoj ordinaciji radi bez odgovarajuće stručne spreme i bez odgovarajućeg odobrenja za samostalan rad, odnosno licence - navedeno je u saopštenju.

Osumnjičeni će biti sutra saslušani, nakon čega će biti doneta odluka o eventualnom predlaganju pritvora.

- U daljem toku istrage Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu će ispitati oštećene, eventualne svedoke, pribaviti medicinsku dokumentaciju, po potrebi naložiti veštačenja i izvesti druge dokaze, nakon čega će biti doneta odluka o daljem postupanju - navedeno je.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA