Da li su odgovorni svi koji su bili s Jovanom u momentu utapanja? Otac ne može da shvati jednu stvar

Zapis obdukcije još nije stigao

  • 47
Jovana Đorđević Jovana Đorđević Foto: Privatna arhiva

Dan, koji je trebalo da bude lep i bezbrižan zbog druženja sa godinama nerazdvojnim drugovima i drugaricama, za Jovanu Đorđević (22) iz Kragujevca, završio se tragično. Život mlade devojke, koja je tek raširila svoja krila, ugasio se u Gružanskom jezeru 6. maja. Više javno tužilaštvo preduzeće sve mere da se utvrdi odgovornost svih lica koja su bila sa njom kad je poslednji put udahnula, saznaje Telegraf.rs.

- Tužilaštvo će preduzeti mere u pravcu utvrđivanja eventualne odgovornosti lica koja su bila prisutna tokom samog događaja - rečeno nam je iz Višeg javnog tužilaštva u Kragujevcu.

Napomenuto je da još nije stigao zapis obdukcije.

Otac Živorad Đorđević, koji je za samo nekoliko minuta izgubio ćerku koju je, kako tvrdi, gajio kao malo vode na dlanu, istakao nam je da ne može da shvati da neko kaže neplivaču da iz čamca pređe na dasku za surfovanje.

- Na javnom tužiocu je da sam proceni da li su odgovorni svi koji su bili sa Jovanom, a po mom mišljenju jesu. Moj mozak ne može da shvati da su je pustili na dasku bez prsluka. Oni su svi bili nerazdvojni pet, šest godina tako da su svi znali da je neplivač. Ne želim nikog nevinog da optužim ali želim da saznam istinu šta se tu desilo - ispričao je neutešni otac za koga se ceo svet srušio onog trenutka kad je izgubio ćerku za koju je živeo.

Dodao je da je Jovana prešla na dasku bez ikakvog zaštitnog prsluka i da se to desilo na polovini jezera.

O Jovani

Jovana je gajila posebnu ljubav prema životinjama. Bila je brižna prema napuštenim psima, mačkama...

- Gajila je sve... Zečeve, kornjače... Ljubav prema golubovima je nasledila od mene. Njena posvećenost je bila neverovatna, ponekad sam je prekoravao zbog toga - ispričao je ranije za lokalne medije Jovanin otac.

- Govorio sam joj da je devojčica, da ne mora sa mnom na golubarske utakmice. Nije me slušala, volela je ptice. Kad je malo porasla, kad je "uhvatio" pubertet, tražila je da joj donesem omiljenog goluba do sobe, da se ne "blamira" pred drugarima. Imam ptice ali je to izgubilo smisao, kad nema Jovane - kazao je Živorad.

Na Jovanin grob 20. maja je sleteo golub.

- Nije hteo da ode. Bio je tu sve vreme dok smo bili na grobu mog deteta... Ne znam, ne znam šta da kažem... - ispričao je Živorad.

Podsećamo, Jovana je 6. maj provodila sa prijateljima na Gružanskom jezeru. Vozili su se gumenim čamcem, a onda su ona i drugarica prešle na dasku za surfovanje na kojoj je bio njen drug. Nešto kasnije, sa daske su pali u vodu. Iako se drug svim snagama trudio da je spasi jer je bila neplivač, bilo je bezuspešno.

Dva dana se tragalo za njenim telom. Najpre su u potragu krenuli članovi ribočuvarske službe, da bi 8. maja oko 12.30 ronioci žandarmerije njeno telo izvukli u blizini mesta na kom je nestala pod vodom.

Video: Za njih ne postoje neosvojive dubine: Ovo je smotra ronilačke jedinice MUP-a

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M

    25. maj 2021 | 14:20

    Tuga....kaze ne moze da shvati da su je pustili na dasku bez prsluka...pa nije ona dete vec punoletna osoba...postupila je nepromisljeno i nemojmo optuzivati drugu decu zbog njene greske

  • Dacha

    25. maj 2021 | 16:45

    Nazalost kriva je iskljucivo ona sama jer ako znas da ne znas da plivas sta trazis na dasci u sred jezera?! Jel punoletna,jeste. Znaci odgovara za sebe i svoj zivot. Da li je nju neko naterao da se tu popne,ako jeste onda treba traziti krivca u tom nekom,ako je ona to svojevoljno uradila iz samo njoj znanih razloga onda je to samo klinacka glupost koja je kostale glave. Normalno je da otac trazi krivca u drugome i utehu u tome sto nije naucio svoje dete da vodi racuna o sebi i da se ponasa odgovorno.

  • Lexy

    25. maj 2021 | 14:26

    Jeziva tragedija. Tesko je roditelju da to shvati, ali odgovorna je njegova cerka. Niko je nije terao, niko je nije prinudio silom, niko nije bio duzan da je cuva. Punoletna osoba je sama odgovorna za sebe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA