≫ 

Posle drame u Vlasotincu zaštitnik građana pokrenuo postupak kontrole Centra za socijalni rad

Reagovao na vest o supružniku koji je osumnjičen da je na silu uveo suprugu u auto i pustio ga niz nizbrdicu

  • 1
Žena plače u kolima Foto: Shutterstock

Zaštitnik građana je na osnovu informacija iz medija da je u selu kod Vlasotinca supružnik na silu uveo suprugu u auto koji je zatim pustio niz nizbrdicu, po sopstvenoj inicijativi pokrenuo postupak kontrole pravilnosti i zakonitosti rada tamošnjeg Centra za socijalni rad i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Zaštitnik građana od CSR Vlasotince traži da mu u roku od 15 dana dostavi izveštaj o tome da li se porodica nalazi na evidenciji ovog centra i da li je ranije bilo prijava za nasilje u porodici, kao i koje je mere Centar eventualno preduzeo kako bi se pružila adekvatna podrška i zaštita porodici.

Od MUP-a, Zaštitnik građana traži da mu u istom roku dostavi izveštaj o aktivnostima koje su sprovedene sa posebnim osvrtom na mere i radnje koje je policija preduzela kako bi se pružila adekvatna podrška i zaštita žrtvi.

Kako je prethodno objavljeno, auto u kom je pojasom bila vezana nesrećna žena, zaustavio se tek kada je udario u drvo.

Potom je u svesnom stanju, navodi se, prevezena u leskovačku bolnicu, a njen suprug Goran G. uhapšen je i određeno mu je zadržavanje do 48 sati nakon čega će biti predat nadležnom tužilaštvu.

Detalji drame u selo kod Vlasotinca

U selu Lipovica kod Vlasotinca juče se dogodio slučaj koji liči na horor filmove, a sve se dogodilo zbog poremećnih odnosa u porodici , čiji je glavni akter G. G, glava porodice, koji je pritvoren zbog sumnje da je počinio više krivičnih dela, piše Jugmedia.

Naime, kako su neki od očevidaca ispričali za taj medij, ovaj 50-godišnjak je sa svojom suprugom V. G. (49) krenuo automobilom iz Lipovice prema Vlasotincu, ali negde na kraju sela, oko 16.30 sati, on je izašao iz automobila, ostavljajući suprugu na mestu suvozača. Potom ga je, sumnja se, gurnuo sa jedne kosine, a auto se posle 30-ak metara zaustavio tako što je udario u stablo šljive.

Dok su meštani u čudu gledajući šta se dešava dotrčali do slupanog automobila i izvukli ošamućenu ženu, G. G. je pravio nove pakosti, piše medij.

- Jedva smo je izvukli, bila je u polusvesnom stanju i imala modrice na glavi. Pretpostavljam da su se usput posvađali oko nečega - priča jedan Lipovčanin, koji želi da ostane anoniman.

G. G. se vratio pešice kući i tamo u dvorištu sekirom polupao automobil i motor svog sina, tvrdi drugi sagovornik.

U PU Leskovac je nezvanično potvrđeno da je došlo do krvičnog dela i da je muž priveden, te da će uskoro biti izdato saopštenje. U Opštoj bolnici u Leskovcu kažu da je žena, na sreću, prošla sa lakšim povredama i lakim potresom mozga.

- Primljena je jako potresena zbog bizarne situacije koja joj se dogodila. Imala je hematom na glavi ali nije imala neke teže povrede osim blagog potresa mozga, pa je posle ukazane pomoći i nakon svih ispitivanja puštena kući - kazao je direktor bolnice Nebojša Dimitrijević.

Inače, u ovoj porodici su poodavno poremećeni odnosi. Otac je, navodi medij, prijavio sina policiji samo nekoliko dana ranije, pa je ovaj udaljen iz porodične kuće i zabranjen mu je pristup na nekoliko dana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • U

    28. maj 2021 | 16:43

    Ucenrima za soc rad se ne radi nista, samo piju kafe i vode abrovi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA