Dva sela zavijena u crno posle nesreće: "Borili se da zarade 20 evra dnevno i izdržavaju porodice"

Svi, a najviše svekar Živadin, priželjkuju lepe vesti iz Beogada, gde je zbog teških povreda kičme i grudnog koša juče iz lozničke bolnice prebačena Goranova supruga Ljiljana

  • 5
Joseva, Lešnica, Goran M. Foto: Dragan Grujić

Dan posle tragedije kod sela Tekeriš u kojoj je u sudaru kombija i šlepera poginulo četvoro ljudi, tuga u Jadranskoj Lešnici i Joševi, odakle su nastradali, još je veća. Rodbina i familija pripremaju ispraćaj na večni počinak svojih najmilijih.

U dvorištu Goranove kuće, u selu Joševa, njegov otac Živadin prima saučešće rođaka, komšija i brojnih prijatelja. Danas je porodica preuzela Goranovo telo i sutra će biti sahranjen na mesnom groblju.

Goran Mršić Goran je nastradao, Ljilja se bori za život / Foto: Facebook/Goran Mrsic

Ožalošćena familija i brojni ljudi koji su Gorana poznavali ćuteći sede na klupama u dvorištu. Svi, a najviše svekar Živadin, priželjkuju lepe vesti iz Beograda, gde je zbog teških povreda kičme i grudnog koša juče iz lozničke bolnice prebačena Goranova supruga Ljiljana.

- Zvao sam telefonom, snaha je živa. Molimo boga da se oporavi. Ja sam izgubio sina, njihova deca su ostala bez oca i molimo se da preživi, da dečica ne ostanu siročići - ponavlja Živadin.

Goran i Ljiljana imaju troje dece, od kojih najmlađe ima 4,5, a najstarije 11 godina, a Ljiljana iz prvog braka ima jednog sina koji živi sa njima.

Stradalo troje iz Jadranske Lešnice

U Jadranskoj Lešnici - muk i snebivanje. Još žalosnije nego u Joševi. Juče je nastradalo troje meštana ovog sela: Radojka J, Sofija B. i Radislav T. Svi troje su na mestu poginuli. Porodice i familije nastradalih Radojke i Sofije zakazale su sahrane za sutra, dok će Radislav biti ispraćen u nedelju pošto se očekuju rođaci iz inostranstva.

Pred Radojkinom kućom, koja je ostala zaključana od kako je juče ujutro krenula da zaradi 20 evra u berbi jagoda, sestrić Jovica širi ruke i plače.

Sestrić poginule Radojke J. Jovica Mršić, sestrić stradale žene, Foto: Dragan Grujić

- Moja tetka nije imala svoje dece, ali je davala deci iz familije kad god je imala. Valjda će policija dozvoliti da kuću otključamo i da prenoći u svojoj kući pre nego što je sahranimo - priča sestrić Jovica.

Malo dalje, uz brdo, u romskom naselju, tuga je i u kući Sofije B. iza koje je ostalo petoro dece. Njen suprug Dejan i sin S. Z. su bili u kombiju smrti i imali su sreće da prežive težak udes sa šleperom. Oni su teško povređeni, ali je Dejan juče otpušten sa ortopedije lozničke bolnice sa "kragnom" oko vrata na kućno lečenje, dok je četrnaestogodišnji sin hitno operisan zbog povreda trbušnih organa i nije životno ugrožen.

- Celo selo je u žalosti zbog smrti troje naših meštana. Velika tragedija nas je zadesila, nastradali su vredni i pošteni ljudi, koji su se borili da zarade 2o evra dnevno i izdržavaju svoje porodice - kaže Dragan Todorović, predsednik mesne zajednice Jadranska Lešnica.

Porodicama nastradalih, osim mesnih zajednica Jadranska Lešnica i Joševa u pomoć je pritekla gradska uprava Loznice. Vladimir Matić, zamenik načelnika opštinske uprave Loznice danas je posetio je četiri porodice i uručio im jednokratnu novčanu pomoć.

Iz kabineta gradonačelnika Loznice Telegrafu je potvrđeno da će Centar za socijalni rad platiti pogrebne troškove.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloš

    4. jun 2021 | 17:05

    Tuga do neba saučešće porodicama, 😭😭😭😭😭

  • Miladinka

    4. jun 2021 | 16:47

    Gospode Veliki Boze moj tuga velika. ..iskreno saucesce familijama.

  • Jaca

    4. jun 2021 | 21:40

    Zaslosno je sto neki nemaju ni za osnovne potrebe, a neki se bahate i bacaju novac ... Nekima se okrecu ledja, a nekima daje sakom i kapom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA