≫ 

Verica i Daglas ostaju u pritvoru, podnet optužni predlog: Lagali da im je sin bolestan, uzeli pare

Bračni par je osumnjičen zbog sumnje da su, kako bi stekli protivpravnu imovinsku korist, prevarili više građana dovodeći ih u zabludu da uplaćuju novac za lečenje obolelog deteta

  • 8
Verica Janković i Daglas Janković Foto: Facebook/Daglas Jankovic

Verica i Daglas Janković i dalje su u pritvoru, a tužilaštvo je protiv njih podnelo optužni predlog Prvom osnovnom sudu u Beogradu zbog izvršenja krivičnog dela prevara u saizvršilaštvu, saznaje Telegraf.rs.

- Obaveštavamo Vas da se okrivljeni D. J. i V. J. nalaze i dalje u pritvoru, kao i da je Tužilaštvo dana 25.05.2021. godine podnelo optužni predlog Prvom osnovnom sudu u Beogradu dana protiv navedenih lica zbog izvršenja krivičnog dela prevara u saizvršilaštvu - rečeno nam je u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu.

Bračni par je osumnjičen da su, kako bi stekli protivpravnu imovinsku korist, prevarili više građana dovodeći ih u zabludu da uplaćuju novac za lečenje obolelog deteta.

Terete se da su od jula 2020. godine do kraja marta ove godine u štampanim i elektronskim medijima objavljivali apele za pomoć lažno prikazujući zdravstveno stanje deteta (5). Sumnja se da su obmanjivali oštećene da im uplaćuju novac na račune otvorene u više banaka i na taj način stekli protivpravnu imovinsku korist.

Konačna presuda ovom paru očekuje se kada budu saslušani okrivljeni i ispitani svi svedoci.

Da podsetimo, Verica i Daglas su godinama prikupljali novac za navodno bolesno dete, kom su svaki put menjali ime i opisivali druge okolnosti zdravstvenog stanja. U protekle dve godine mnoge društvene mreže, portali, novine, prenosile su apele za pomoć njenom bolesnom detetu, sa sve računima za pomoć, pa čak i slike neke druge bolesne dece koje je bračni par podmetao, kao da je reč o njihovom sinu.

Po pravilu, Verica i Daglas bi, nakon objavljivanja informacije o navodno obolelom detetu, ubrzo "nestajali" - menjali su ne samo brojeve telefona, već i stanove, a uprkos tome što su bili poprilično nevešti u prevarama, poslednjih godina niko nije uspeo da prikupi dokaze i da ih istovremeno pronađe.

U pozivima za pomoć govorili su da su iz Beograda, Užica, Kragujevca, a onda su pokušali da varaju i u komšijskim državama.

Kada biste ukucali broj računa koji su koristili, na pretrazi bi izašao bezbroj vesti o bolesnom detetu, koje svaki put ima neko drugo ime i neku drugu dijagnozu.

Hapšena u akciji "Aurora"

Policija je tokom akcije "Aurora" u martu 2018. godine podnela krivičnu prijavu protiv Verice Janković (31) zbog sumnje da je počinila prevaru tražeći novac za navodno lečenje svoje dece, a da ga je koristila za lične potrebe. Ona je i tada preko medija objavljivala apel za pomoć i osnivala fondove za uplatu novca lažno iznoseći teško materijalno i zdravstveno stanje nje i njene maloletne dece.

Ona je obmanjivala javnost da je donirala svoj bubreg za transplatacije jednom detetu i lažno objavljivala da je drugom detetu potreban hirurški zahvat na srcu. Osumnjičena je, kako se navodi, na taj način protivpravno prisvojila dva miliona dinara.

Pošto se sumnja da ima više oštećenih, policija poziva građane koji su prevareni na ovaj ili sličan način da se jave na brojeve telefona: 011/279-75-17 i 064/892-78-44.

Video: Ovako izgleda Kazneno-popravni zavod u Ćupriji u kome je kaznu izdržavao Jutka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA